Doordenkers - Scherper onderhandelen Doordenkers - Scherper onderhandelen

Scherper onderhandelen is de kortste weg naar meer marge. Of u nou aan de inkopende of verkopende kant staat, scherp onderhandelen levert direct resultaat op. Vaak véél meer dan u denkt!

Een scherpe onderhandelaar is géén botte onderhandelaar
Moet u bot of hard 'spelen' om het onderste uit de kan te halen? Nee! Een scherpe onderhandelaar hanteert het fileermes en niet de botte bijl. Onderhandelen is een geraffineerd spel. Kleine technieken helpen al om veel meer resultaat te behalen. En ook nog mét behoud van een goede relatie.

PROGRAMMA WOENSDAG 1 JUNI 2016
17.30 uur:    Ontvangst
18.00 uur:    Netwerkdiner
19.00 uur:    Start Seminar (3 blokken)
22.00 uur:    Netwerkborrel

 

Blok 1: De subtiele psychologie van onderhandelen

  • het 'Anker effect' gebruiken bij je opening
  • de psychologie van prijs en keuze
  • contaminatie van argumentatie

Blok 2: Omgaan met lastige onderhandelaars

  • emoties aan de onderhandeltafel
  • omgaan met boze en bluffende onderhandelaars
  • wat moet je (wél en nooit) doen bij een impasse?

Blok 3: De beste 'dirty tricks'

  • zo beïnvloed je de machtsbalans aan de onderhandeltafel
  • de bogey, de nibble, de salamitactiek en andere tricks
  • wat moet je doen als je 'getrickt' wordt?

Seminarleider
George van Houtem is dé onderhandelspecialist van Nederland. Hij is vennoot van de Holland Consulting Group en is samen met Professor Willem Mastenbroek directeur van het HCG Onderhandelinstituut. Dag in dag uit is George bezig met trainen, begeleiden van onderhandelaars en het lostrekken van onderhandelingen.

Bestseller: Dirty tricks van het onderhandelen
George begeleidde talloze onderhandelingen en conflicten en verbaasde zich telkens weer over alle goedschikse én kwaadschikse trucs die daarin werden toegepast. Hij besloot ze te gaan verzamelen en schreef er twee bestsellers over: 'De dirty tricks van het onderhandelen' en 'Onderhandelen als het heet wordt'. 

Extra!
Als deelnemer aan dit Doordenkers-seminar krijg je niet alleen een inspirerende avond met veel inzichten, inspiratie en tips. Je krijgt óók toegang tot een exclusief online bonusprogramma. Met extra colleges van George van Houtem, handige checklists, nuttige artikelen en meer. Dit programma is niet in de winkel verkrijgbaar, maar exclusief voor Doordenkers-deelnemers!

Wanneer wilt u heen?

Wanneer wilt u heen?
klik