Van Martini naar Martini - 'Onbekend Land'

Op 11 november staat er iets bijzonders te gebeuren! Dan vieren we namelijk Sint Maarten, de dag van het delen.

Op 11 november vindt de voorstelling 'Onbekend Land' plaats, over het overwinteren van eenzaamheid

'Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. Een grote luchtbel bezorgt de post. Eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en klinkt er vreemde muziek.
Langzaam ontdekt ze hoe alles werkt in dit onbekende land, maar als ze haar koffer open maakt stromen heimwee en herinneringen naar buiten...'

Samen met Oorkaan en Nordland Visual Theatre (NO) neemt Het Houten Huis je mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden. 

Daarnaast vieren we Sint Maarten dit jaar op een speciale manier in samenwerking met Het Houten Huis en het Sint Martinus Beraad.

We zijn op zoek naar ontmoeting in de stad. Ontmoetingen tussen kinderen en volwassenen uit alle windstreken en landen, met als doel met elkaar in gesprek te gaan en verhalen te delen. Daarom organiseren we een dag waar we eten, zingen, de voorstelling Onbekend Land bekijken en een lampionnentocht lopen van MartiniPlaza naar de Martinikerk. Daar wacht een kleine tentoonstelling met gedichten (gemaakt door kinderen op school) en een heerlijk warm soepje. Kortom: een dag voor iedereen die graag deelt.

Jij kunt er ook bij zijn! Je kunt je aanmelden voor het hele programma (€ 27,50), of alleen naar de voorstelling komen kijken (€ 15,-).

Het programma op 11 november

12.00 uur
Verzamelen in MartiniPlaza. We beginnen met een kort spel.

12.30 uur
Aan de lunch! 

13.30 uur
We oefenen een Syrisch en een Nederlands lied die we aan het eind van de dag samen zingen.

14.15 uur
Workshop lampionnen maken op de ouderwetse manier: van voederbieten en pompoenen.

15.15 uur
Voorstelling 'Onbekend Land' van Het Houten Huis.

16.30 uur
In een grote optocht lopen we van MartiniPlaza naar de Martinikerk.

17.45 uur
We komen aan in de Martinikerk. Er is heerlijke warme soep en een broodje. (Alles is vegetarisch.)

18.00 uur
Samen zingen we de ingestudeerde liedjes en bekijken we de expositie van de gedichten die op school door kinderen gemaakt zijn.

18.15 uur
Einde programma

Klik hier om kaarten te reserveren voor het hele programma,
inclusief voorstelling

Klik hier om kaarten te reserveren voor de theatervoorstelling

Meer informatie
www.hethoutenhuis.org

Extra 
Doneer je oude jas! We komen in actie voor de allerarmsten en verzamelen zoveel mogelijk jassen die Dorcas (ontwikkelingshulp) en Open Hof  (opvang dak- en thuislozen) uitdelen aan mensen die ze goed kunnen gebruiken.