College - Erland Galjaard

Erland Galjaard is een mediaman pur sang. De huidige programmadirecteur van RTL is bij het grote publiek bekend als architect achter het succes van diverse RTL-zenders en programmamerken. Daarnaast heeft hij een reputatie hoog te houden als begenadigd spreker.

Erland Galjaard wordt geboren in 1967 en begint na de middelbare school aan een studie politicologie. Na enkele jaren besluit hij hiermee te stoppen omdat zijn passie elders ligt. Al snel lonkt de televisiewereld. Hij werkt mee aan programma’s zoals Het Moment van Paul Witteman (VARA), Weekjournaal (NOT), Klasgenoten en helpt bij SBS de sportafdeling opzetten.

Sinds 2011 werkt Erland Galjaard als programmadirecteur van RTL Nederland en is hij verantwoordelijk voor alle tv-zenders van RTL (RTL 4, 5, 7, 8, Z, Lounge en Crime) en het SVOD-platform Videoland. Onder zijn leiding wint RTL liefst 5 Televizier-Ringen in 7 jaar tijd, voor programma’s als Gooische VrouwenDe TV KantineVoetbal InsideThe voice of Holland en Syndroom. Een unicum, want in voorgaande jaren doet RTL nauwelijks mee in de verkiezing.

Alle successen blijven niet onopgemerkt, want in hetzelfde jaar wordt hij door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2010. In 2015 en 2016 volgt een uitverkiezing tot machtigste mediaman van Nederland.

Tijdens dit college krijgt u een uniek kijkje in de keuken bij een bevlogen programmamaker en groot mediastrateeg!

Datum en programma
Donderdag 1 februari 2018

19.00 – 19.30 uur Ontvangst met koffie/thee en lekkers
19.30 – 20.30 uur College Erland Galjaard
20.30 – ca. 21.30 uur Nazit

Tickets
€ 15,00 per persoon excl. servicekosten