Carmina Burana

Een klassieke klassieker: Carmina Burana van Carl Orff. De klanken van het beroemde “O Furtuna” kennen we allemaal uit films, commercials en als basis voor moderne hits. Carmina Burana brengt al jaren jong en oud in vervoering. Zo ook deze bijzondere uitvoering. 

Carmina Burana wordt deze avond uitgevoerd door het imposante International Symphony Orchestra Lviv en The New Romanian Choir, onder leiding van dirigent Raymond Janssen. De 153 leden van dit gezelschap zijn allen jong en uiterst getalenteerd. Ze zorgen overal steevast voor staande ovaties en worden geroemd om hun zuivere, ongeëvenaarde klanken.

In de 13e eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten, als een reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk, het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte deze Latijnse en Duitse teksten als basis en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Opzwepend en krachtig. Meeslepend en overweldigend. Niet te missen.

Carmina Burana is een scenische cantate voor sopraan, tenor, bariton, groot koor en orkest, speciaal geschreven voor een uitgebreide sectie bijzondere slagwerkinstrumenten. Zowel de teksten als de uitzonderlijke orkestratie van de Carmina Burana zijn uiterst interessant en rijk aan humor. De proloog, het magistrale koorwerk Fortuna Imperatrix Mundi, is tevens het slotkoor, waardoor de cirkel rond is.

Uitvoerenden: INSO International Symphony Orchestra & The New Romanian Choir met solisten o.l.v. dirigent Raymond Janssen

Datum
9 november 2017

Aanvang
20.00 uur

Entree
Topseats € 69,-
Rang 1 € 59,-
Rang 2 € 54,-
Rang 3 € 45,-
Exclusief € 2,- servicekosten

Twitter