De Marathon

Na het succes van de film komt De Marathon nu ook naar het theater, met originele muziek van Thomas Acda. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart - maar vooral de tong - op de juiste plek.

De filmhit uit 2012 veroverde vele harten en wordt vertaald naar een voorstelling die nu al de must see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oer-Hollands. Gerard, Nico, Kees en Leo, vier Rotterdamse garagemonteurs, sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje... Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

Het creatieve team dat verantwoordelijk is voor deze gloednieuwe productie, wordt aangevoerd door niemand minder dan Job Gosschalk (’t Schaep, Bloedverwanten, Moeder, ik wil bij de Revue), die tekent voor de regie. Thomas Acda (Acda en de Munnik) schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe liedjes en muziek. Klik hier om alvast naar de liedjes te luisteren uit de voorstelling.

Recensies:
* * * *     Nu - Musical De Marathon zorgt oor kippenvel bij publiek
* * * *     Het Parool - Geslaagde musical vol Rotterdamse humor
* * * *     NRC - Nog steeds knoestige Rotterdamse humor
* * * * *   Musical World - Parel in trainingspak
* * * * *   Dagblad van het Noorden - Humor en dodelijk gekissebis

regie: Job Gosschalk – choreografie: Daan Wijnands - muziek: Thomas Acda 
cast: John Buijsman, Noël van Santen, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit.

Datum en aanvang
Vrijdag 24 november - 20.00 uur
Zaterdag 25 november - 20.00 uur

Entree
Rang 1 € 47,50
Rang 2 € 42,50
Rang 3 € 37,50
Inclusief garderobe en pauzedrankje, exclusief € 2,- servicekosten