Drs. Down

Kijken naar wat kinderen en jongeren wél kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Dat is de essentie van de boodschap in dit bijzondere theaterstuk, geschreven door Ivo Niehe, waarin allerhande vooroordelen worden uitgedaagd.

Dit vernieuwende stuk laat zich het beste beschrijven als ‘filmisch muziektheater’, geïnspireerd op het indrukwekkende levensverhaal van Pablo Pineda Ferrer. Pablo is hoogstwaarschijnlijk de eerste persoon met het syndroom van Down die een universitaire graad heeft gehaald. Ivo Niehe sprak hem voor zijn televisieprogramma en wilde dit verhaal per se vertellen. Een bijzonder debuut als toneelschrijver.

In het stuk draait alles om Lucas: kan hij met het syndroom van Down succesvol een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen? Alle clichés en vooroordelen komen aan bod: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastisch chirurgie, de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt  zijn de ‘downs’ die de hoofdrollen spelen. De voorstelling is een combinatie van video, live muziek, dance en acteurs ‘on stage’ in een verrassende vormgeving. Een echt eigentijds spektakel.

Voor de uitvoering heeft Niehe zich omringd met de besten in het vak: regisseur Haye van der Heyden, video-regisseur Joost van Ginkel (4-voudig Gouden Kalf winnaar), muziek Piet Souer (schreef talloze hits, o.a. voor Ramses en Liesbeth) en met dansers van Lucia Marthas.

Datum
10 november 2017

Aanvang
20.00 uur

Entree
€ 35,-
Kinderen t/m 12 jaar € 25,-
Inclusief pauzedrankje en garderobe, exclusief € 2,- servicekosten