Ibérica de Danza - Carmen vs Carmen

De vrouw, haar passie, haar streven naar vrijheid en onsterfelijkheid staan centraal in deze zinderende jubileumproductie vol Spaans temperament. Het gezelschap Ibérica de Danza bestaat 20 jaar en staat bekend om de unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans.

Met haar nieuwste productie ‘Carmen vs Carmen’ wordt het 20-jarige bestaan van het dansgezelschap Ibérica de Danza gevierd. ‘Carmen vs Carmen’ laat de dualiteit van de vrouw zien in een zoektocht naar haar eigen  lot; de passie, de vrijheid, de draagster van het leven en symbool voor normen en waarden. Een symbool dat uiteindelijk onsterfelijk blijkt te zijn.

Ibérica wordt in de internationale pers vooral geprezen voor het zichtbaar maken van oudere danstradities in hedendaagse voorstellingen, een rol die belangrijker blijkt te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden. Ze weet als geen ander het traditionele Spaanse danscultuurgoed te gebruiken en staat bekend om haar sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans. Indrukwekkend, uniek en meeslepend.

De gerenommeerde choreograaf Manuel Segovia en zijn partner Violeta Ruiz richtten Ibérica de Danza in 1993 op. Sindsdien hebben zij meer dan 20 verschillende shows geproduceerd en gespeeld in meer dan 40 landen. In Nederland waren de producties DonQ & Sancho P, Añ0 X, Dali Picasso Miro en Ibérica Mágica te zien.

Datum
22 november 2017

Aanvang
20.00 uur

Entree
 € 25,-
Exclusief € 2,- servicekosten