Jan Henk de Groot

In Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, lijkt de tijd stil te staan. Het kampvuur brandt, de wijn vloeit rijkelijk en het lijkt de ideale plek om eens lekker te onthaasten. In 'Tachtig Tammo!' neemt troebadoer Jan Henk de Groot je mee hierheen. Het programma staat vooral in het teken van ‘het kalmer aan willen doen’. Herkenbaar?

Een beetje gas terug, dus. Vandaar ‘Tachtig Tammo!'  Dit was een gevleugelde uitspraak die in de jaren '90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg, om autobestuurders te wijzen op hun rijsnelheid.

Daar in Westerdiepsterdallen, weg van de alledaagse hectiek, in het boerderijtje van zijn vriend Bonney Brattinga, is een nieuw album ontstaan: 'Keunenk van Westerdaipsterdale'. Hierop laat Jan Henk eens te meer zien dat hij de kunst van het liedjes schrijven verstaat: van de kleine dingen des levens maakt hij een bijzonder lied. Platenzaak ‘Evelyntje’, jeugdliefde ‘Janine’, therapeutisch ‘Vuurtje kieken’ en het zoeken naar ‘Evenwicht’. Het komt allemaal voorbij.

“Een album met twaalf eigen liedjes, die tot het beste van wat vorig jaar in het Gronings is verschenen behoren.” (**** DvhN)

“Een gevarieerde plaat met zowel vrolijke als melancholische liedjes, een flinke dosis levensbeschouwing en persoonlijke teksten.” (**** Musicmaker)

 ”...wat dat betreft bewijst hij hier opnieuw tot de betere singer-songwriters van Nederland te horen, en hoort hij in de dialectpop zelfs absoluut tot de top.” (Heaven)

Voor het album ‘Weerom’ met daarop o.a. ‘Mamme van Michel’, ‘Dubbelcassettedeck’ en 'Kielsterachterweg’ kreeg De Groot de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs. In 2014 ontving hij muziekprijs de Grunny van RTV Noord en in 2016 nogmaals met De Troebadoers.

Datum
10 februari 2018

Aanvang
20.30 uur

Entree
€ 20,-
Inclusief pauzedrankje en garderobe, exclusief € 2,- servicekosten

Twitter