La Traviata

Amor e morte (liefde en dood), zoals dit beroemde en tragische operaverhaal van de Italiaanse grootmeester Verdi oorspronkelijk heet, is één van de beroemdste opera’s ter wereld. Deze avond ziet u een klassieke uitvoering door het Charkov Staats Opera Theater, gezongen in het Italiaans, met boventiteling in het Nederlands.

De opera in drie bedrijven vertelt het beroemde en levensechte liefdesverhaal van Violetta en Alfredo. Violetta, een maîtresse, leeft er aardig op los totdat ze de romantische Parijse dichter Alfredo leert kennen. Voor het eerst wordt ze écht verliefd en samen proberen ze op het platteland een rustig leven op te bouwen. Zijn vader ziet echter geen heil in hun relatie en gebiedt Violetta de relatie te verbreken. Dat doet ze en ze pakt haar oude, losbandige leven weer op, maar wordt geveld door tuberculose. Pas op haar sterfbed worden de twee herenigd.

Het Charkov Staats Opera Theater is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar en staat garant voor een fantastische vertaling van deze klassieker.

Datum
18 november 2017

Aanvang
20.00 uur

Entree
Rang 1 € 39,50
Rang 2 € 34,50
Inclusief pauzedrankje en garderobe, exclusief € 2,- servicekosten