Pinkpop

In de muzikale voorstelling Pinkpop speelt Huub Stapel een man die langzaam zijn geheugen kwijtraakt. Zijn jeugdliefde, gespeeld door Henriëtte Tol, zoekt hem nog één keer op. De voorstelling speelt zich af tegen de achtergrond van het festival Pinkpop. In de voorstelling wordt veelvuldig gebruik gemaakt van beelden uit het rijke Pinkpopverleden en speelt de Limburgse band Rowwen Hèze speciaal voor de voorstelling geschreven muziek.  

We volgen de liefdesgeschiedenis van Wiel en Lies waarvan de hoogte- en dieptepunten zijn verweven met die van Pinkpop. De scènes uit hun leven worden afgewisseld met beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief. Alle elementen komen samen in een ontroerend hoogtepunt als Wielde ziekte van Alzheimer krijgt en Lies hem met de muziek bij het leven probeert te houden.

Recencies

De Limburger: **** 'In de slotscène komen de tranen van ontroering tijdens een mooi gedoseerd liefdesduet. Dan is de tsunami aan beelden verdwenen, dan zwijgt de muziek, dan resten slechts die paar woorden die de zaal ademloos inhaleert.'

NRC: **** Zo schuiven heden en verleden in de regie van Servé Hermans mooi in elkaar. Zo mooi, dat er geen enkele ruimte is gelaten voor applaus na de liedjes – de voorstelling is één vloeiend geheel. Er valt zelfs een geloofwaardige regenbui, want ook het echte Pinkpop is soms een Nederlands soort Singin’ in the rain.


Datum
Vrijdag 9 juni

Aanvang
20.00 uur

Entree
€29,50
Inclusief garderobe en pauzedrankje, exclusief € 2,- servicekosten

Wanneer wilt u heen?

Wanneer wilt u heen?