Prentenboekjesfestival

Wat is er nu heerlijker een theater binnen te gaan, waarvan de foyer is veranderd in een creatieve Prentenboekstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is? Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian en het huis van Floddertje.

Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook een paar mooie en spannende voorstellingen te zien. Het wordt weer een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa's en mama's, opa's en oma's of de oppas! Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad maar ook zelf aan de slag. Tijdens het 'Kleurfeest' gaan kinderen onder artistieke leiding zelf tekeningen maken en/of inkleuren. Wie weet worden ze wel tentoongesteld. Of misschien komen daar ook mooie prentenboekjes van!

Dikkie Dik en de taart
In een intieme, speelse sfeer zingt, speelt en vertelt Mariska Simon een dag uit het leven van Dikkie Dik. Niet zomaar een dag, maar zijn verjaardag! Het decor is een super groot prentenboek met originele en nieuwe tekeningen van Jet Boeke. In deze voorstelling begeleidt Mariska Simon zichzelf op gitaar/ukelele.

Gonnie & vriendjes
Gonnie en vriendjes is een vrolijke muzikale voorstelling. De populaire Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea komen op een vrolijke speeltafel tot leven; één voor één komen de acht grappige gansjes langsgewaggeld!

Ik zou wel een kindje lusten
De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging... Een gevarieerd optreden waarbij de kinderen mee kunnen zingen, dansen, luisteren en uit volle borst mogen roepen en vertellen wat ze zien en wat er gebeurt. In deze voorstelling begeleidt Joes zichzelf op verschillende instrumenten waaronder de ukelele.
En ook al is het een beetje spannend, de krokodil bijt misschien in je bil… maar er worden geen kindjes opgegeten!

Het programma ziet er als volgt uit:
10:00 − 10:35 Dikkie Dik en de taart*
10:15 − 10:50 Gonnie & vriendjes*
10:30 − 11:00 Het Kleurfeest
11:00 − 11:50 Dikkie Dik en de taart*
12:00 − 12:30 Het Kleurfeest
12:45 − 13:30 Ik zou wel een kindje lusten*
13:30 – 14:00: Het Kleurfeest

Het theater is vanaf 09:30 uur geopend waar gespeeld kan worden in de Prentenboekenstad in de foyer!

Datum:
Zaterdag 21 januari

Aanvang:
10.00 uur - 15.15 uur

Entree:
€ 12,50
- Inclusief 1 voorstelling* | Garderobe en ranja voor de kinderen | Voorafgaand en na afloop van de voorstellingen kan er gespeeld worden in de Prentenboekenstad en er kan vrijblijvend mee worden gedaan aan Het Kleurfeest wat ook in de foyer plaatsvindt
- Exclusief € 2,- servicekosten

Wanneer wilt u heen?

Wanneer wilt u heen?