Real Human Bodies

Tot voor een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.

De rondreizende tentoonstelling REAL HUMAN BODIES heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven.

De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker.  Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken,

Belangrijke onderwerpen zijn onder andere: het skelet, de hersenen en het zenuwstelsel, het hart en de bloedsomloop, de nieren en de urinewegen.

De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding. Amerikaanse donoren (Body Donation Program / Willed Body Program) hebben tijdens hun leven verklaard, dat hun lichaam beschikbaar moet zijn na hun dood voor de opleiding van artsen en informatie aan belangstellenden. Jaarlijks doneren In de VS ongeveer 20.000 mensen hun lichaam voor anatomie. 

Wij wijzen u erop dat er echte menselijke lichamen tentoongesteld worden en geen imitaties of poppen.

Data en openingstijden
Donderdag 6 t/m zondag 9 juli 2017
Dagelijks doorlopend van 11.00-18.00 uur

Tickets
Volwassenen € 15,00
Kinderen tot 4 jaar Gratis
Scholieren + studenten € 10,00

Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de tentoonstellingskassa of via www.eventbride.nl LET OP: TICKETS ALLEEN CONTACT AF TE REKENEN, ER IS GEEN PINKASSA. 

Meer informatie
Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.bodies-expo.nl