SMC050 - Biotech revolution: Designerbabies and Superhumans?

SMC050 is een initiatief om professionals, bedrijven en experts op het gebied van social media, technologische trends en digitale innovatie in de regio bij elkaar te brengen.

DNA modificatie
Is de mens maakbaar? DNA modificatie maakt dat we invloed hebben op ziekten, gezondheid en ontwikkeling. Maar leidt dit fenomeen tot superbabies en superhumans. De maakbare mens. Willen we dit eigenlijk wel? Wat kan er eigenlijk allemaal al?

En in dna-moleculen kan informatie vele miljoenen malen compacter worden opgeslagen dan in alle bestaande opslagmiddelen. Is DNA de nieuwe cloud?

    Een zeer actueel onderwerp, waar iedereen mee te maken krijgt.

Biotech en CRISPR
CRISPR-Cas, een methode waarmee DNA gemodificeerd kan worden met ongekende precisie, heeft de wetenschap flink op zijn kop gezet. Van de mogelijkheid tot het bestrijden van malaria tot het creëren van varkens zo klein als een chihuahua. Met CRISPR kunnen wij gemakkelijker dan ooit tevoren genen wegknippen of toevoegen. De mens wordt maakbaar. Een geweldig revolutionaire techniek. Een doorbraak.

We hebben twee geweldige sprekers die hier in Groningen onderzoek doen naar oa. het behandelen van borstkanker met CRISPR. Meer weten, kom 19 februari!

Datum en tijd
Maandag 19 februari 2018
Inloop 19.00 uur
Aanvang 19.45 uur

Entree
We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je de avond waard vond. We hebben € 10 p.p. nodig om kostendekkend te zijn. (Graag contant betalen).

Meer informatie en aanmelden
www.meetup.com/SMC050/?_locale=nl-NL