SMC050 - 3D printen

De status en toekomstige impact van 3D printen. 3D printen was jarenlang dé belofte van de toekomst. We zouden allemaal een printer thuis krijgen die voor ons kleding, bestek of andere praktische spullen zou printen. Waarom is dat nog niet zo?

We zien ook wel 3D geprinte toepassingen voorbijkomen: in de tandartspraktijk, op de bouw of in het ziekenhuis; een 3D geprinte prothese of een gedeelte van een hersenschedel. Zelfs voedsel wordt tegenwoordig geprint. En hoe zit het eigenlijk met het open source pistool dat je kunt printen? We gaan het allemaal horen op 10 april! Deze avond is dus ook interessant voor mensen die nog geen 3D printer thuis hebben of de intentie hebben er 1 aan te schaffen.. ;-)

Hieronder stellen we graag alvast de sprekers aan jullie voor:

Winand Slingenberg
Fablab is het 3D-print-kenniscentrum in Groningen. Winand is de schakel tussen de RUG en het Fablab en geeft diverse workshops en lezingingen. Onder de noemer 3DHUBS organiseert hij ook kennisavonden en meetups omtrent 3D printen. Kortom: iemand die hier alles vanaf weet en ons helemaal kan bijpraten op dit vlak!

Richt Loorback - Holotech
Richt Loorbach komt ons vertellen over de business-cases rondom 3D printen. Hij is technisch directeur van Hulotech, een bedrijf die al ruim 12 jaar ervaring heeft in de diensten rondom 3D printen. Daarbij is het maken van snelle prototypes en het maken van kleine producties met een hoge variatie hun specialisme. Ze hebben onder andere gewerkt aan persoonlijke protheses en aan een bijzondere modulaire gamecontroller.
Ook beschikken ze over een 3D-scanner, waardoor ze bestaande objecten kunnen omzetten naar een 3D-model. We zijn heel benieuwd naar zijn verhaal, interessant zal het zeker worden!

Over SMC050
SMC050 is een initiatief om professionals, bedrijven en experts op het gebied van social media, technologische trends en digitale innovatie in de regio bij elkaar te brengen. 1x in de 6 weken een avond met 2 of 3 lezingen in MartiniPlaza. Met onderwerpen als Internet of Things, Kunstmatige intelligentie, Virtuele assistenten, Big data, Quantified self, Social Media, Ethereum, Bitcoin, Messaging Apps, Smartphones & Mobile, Second screen (future of TV) etc. SMC050 is tevens een netwerk voor bedrijven, ondernemers en ondernemende mensen in de regio Groningen.

Datum en tijd
Maandag 10 april

Inloop: 19.00 uur (tijd voor koffie!)
Aanvang: 19.45 uur
Borrel: 21.30 uur

Entree
We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je de avond waard vond. We hebben € 10 p.p. nodig om kostendekkend te zijn. (Graag contant betalen).

Meer informatie en aanmelden
www.smc050.nl