SMC050 - You will be hacked and you know it!

Is het een kwestie van tijd voordat zich in de samenleving of in je bedrijf een digitale ramp voltrekt? Nu we steeds meer vertrouwen op nieuwe technologie, worden we ook kwetsbaarder. Dat is een van de grote dilemma’s van de digitale samenleving. We denken dat onze voordeur goed is afgesloten, maar is dat ook zo? Of zijn we struisvogels in een steeds verder digitaliserende wereld?

We horen bijvoorbeeld steeds meer over Ransomware of gijzelsoftware, het nieuwe en ijzersterke chantagemiddel op internet. Het Wannacry virus besmette recent nog meer dan honderdduizenden computers in 150 landen, waaronder ziekenhuizen.

Onze ‘connected devices’ zijn vaak toegankelijk voor kwaadwillenden en kunnen gebruikt worden om websites plat te leggen met een DDoS aanval. Of niet?

Nu we steeds meer smart TV’s, slimme thermostaten en home assistants krijgen, worden zij de meeluisterende huishoudelijke apparaten? Zijn we alert genoeg of struisvogels? We gaan het horen op 10 juli!

Hieronder stellen wij de sprekers alvast aan je voor:

Jobert Abma - HackerOne
Jobert Abma is Co-founder van HackerOne. HackerOne bemiddelt tussen “ethische hackers” en opdrachtgevers, zoals overheidsinstellingen en internetbedrijven. Denk aan het Amerikaanse ministerie van defensie, LinkedIn, Twitter en Dropbox. Via het HackerOne-platform kunnen de bedrijven hackers inhuren die fouten blootleggen en lekken opsporen. Jobert is door Forbes genoemd in de “30 under 30” lijst van toonaangevende dertigers. HackerOne groeit als kool en heeft reeds meerdere investeringsrondes achter de rug.

Erik Rutkens - Insite Security
Erik Rutkens is de oprichter en eigenaar van Insite Security, een toonaangevend Gronings bedrijf op het gebied van cybersecurity. Erik is tevens algemeen directeur van ITsec en bestuurder van start-up Zerocopter, een online platform waarmee organisaties hun online beveiliging kunnen testen.

Datum en tijd
Maandag 10 juli, aanvang 19.45 uur

Entree
We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je de avond waard vond. We hebben € 10 p.p. nodig om kostendekkend te zijn. (Graag contant betalen).

Meer informatie en aanmelden
www.smc050.nl