SMC050 - Lets Talk! Chatbots & Virtual Assistants

SMC050 is een initiatief om professionals, bedrijven en experts op het gebied van social media, technologische trends en digitale innovatie in de regio bij elkaar te brengen.

1x in de 6 weken een avond met 2 of 3 lezingen in MartiniPlaza. Met onderwerpen als Internet of Things, Kunstmatige intelligentie, Virtuele assistenten, Big data, Quantified self, Social Media, Ethereum, Bitcoin, Messaging Apps, Smartphones & Mobile, Second screen (future of TV) etc. SMC050 is tevens een netwerk voor bedrijven, ondernemers en ondernemende mensen in de regio Groningen.

We hebben deze avond maar liefst drie sprekers die ons gaan meenemen in de wereld van bots en virtuele assistenten. Iedereen een digitale butler!

De introductie van deze avond wordt gedaan door onze eigen Jarno Duursma: hij geeft ons de stand van zaken rondom chatbots: in gesprek met kunstmatige intelligentie om ons heen. Jarno lanceerde op 2 oktober het boek: De digitale butler - Kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie, dat o.a. over bots en virtuele assistenten gaat.

Vervolgens geeft hij het stokje door aan Vincent Ulmer van het bureau Botboys: zij hebben praktijkervaring met het bouwen van bots, onder andere voor de NOS. Vincent heeft in China gewoond en vertelt ons over bots in WeChat en waar je rekening mee moet houden wanneer je eigen bot zou willen bouwen. Een bot is namelijk niet een oplossing voor alles. ;-)

Vervolgens spreekt Jos Peper over de populairste virtuele assistenten die er op dit moment verkrijgbaar zijn: Alexa van Amazon, Siri van Apple, Bixby van Samsung en de Google assistent. Jos is al langere tijd aan de slag met dit soort virtuele assistenten en vertelt wat deze slimme assistenten wel en niet kunnen.

Jarno Duursma sluit de avond af met een blik in toekomst van virtuele assistenten en een wereld van conversational commerce.

Interessant!

Datum en tijd
Maandag 16 oktober, aanvang 19.45 uur

Entree
We werken met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je zelf mag bepalen wat je de avond waard vond. We hebben € 10 p.p. nodig om kostendekkend te zijn. (Graag contant betalen).

Meer informatie en aanmelden
www.smc050.nl