Theatercollege Wim Anker

Het veelzijdige theatercollege van strafpleiter Wim Anker behandelt onder andere de vijf principiële uitgangspunten van zijn kantoor, de ethische grenzen in het beroep, Wim Anker gaat dieper in op interessante zaken uit het verleden en heden en hij komt met diverse anekdotes.

Gedurende het college gebruikt Wim Anker beelden uit de documentaires Anker en Anker 1 en Anker en Anker 2 alsmede uit de documentaire 'De verdediging van Robert M.', alle gerealiseerd door de NCRV. Daarnaast wordt er in gegaan op de zaak Ferdi E., de ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn. Ook is er veel aandacht voor de zaak Robert M., de hoofdverdachte in de grote Amsterdamse zedenzaak. Na de pauze gaat Wim Anker in op actuele ontwikkelingen op het gebied van het straf (proces) recht. Zo besteedt hij onder andere aandacht aan de levenslange gevangenisstraf, enige ontwikkelingen binnen de maatregel TBS, de trias politica die onder druk staat, de groeiende invloed van het OM als het gaat om afdoening van strafzaken en de uitbreiding van het spreekrecht voor slachtoffers en nabestaanden.

Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en tijdens de nazit is Wim Anker nog een uur aanwezig voor persoonlijke contacten.

Datum
Donderdag 6 oktober

Aanvang
20.00 uur

Entree
€22,50
Studenten €15 ,- (op vertoon van pas)
Exclusief €2 ,- servicekosten

Wanneer wilt u heen?

Wanneer wilt u heen?