Schilderijen Maya Wildevuur in restaurant Martiniplaza

maandag 29 november 2010

Vanaf 1 december a.s. exposeert kunstenares Maya Wildevuur in het restaurant ‘Inspirations’ van Martiniplaza. Maya Wildevuur en Martiniplaza zijn een samenwerking aangegaan voor een periode van vijf jaar. Haar werken passen perfect in de nieuwe, eigentijdse inrichting van het onlangs geopende restaurant Inspirations. Maya zal de collectie regelmatig van een update voorzien.

De schilderijen van Maya Wildevuur kenmerken zich door het gebruik van sterk contrasterende kleuraccenten, strakke, maar soms ook grillige vormen én emotionaliteit.
De laatste jaren werkt ze met verschillende stijlen en verschillende technieken. Veel voorkomende thema’s in het werk van de in het Groningse Midwolda woonachtige kunstenares, die in 2009 benoemd is tot lid in de Orde van Oranje Nassau, zijn bloemen, landschappen, dieren en mensen. Ook is ze bekend om haar karakteristieke portretten van onder andere Z.K.H. prins Willem-Alexander en prinses Máxima en Paul van Vliet.

De samenwerking tussen beide partijen is uniek te noemen. Naast het exposeren van de schilderijen zal Maya voor Martiniplaza bezoekers workshops geven. Verder zal de kunst van Maya elk jaar centraal worden gesteld bij een aantal evenementen die in Martiniplaza plaatsvinden. Jaarlijks trekt Martiniplaza ruim 600.000 bezoekers, het restaurant ‘Inspirations’ ontvangt circa 200.000 bezoekers op jaarbasis.

Martiniplaza heeft voor de komende 7 jaren een ambitieus investeringsprogramma van
12 miljoen euro opgesteld. Deze investeringen zijn noodzakelijk om de marktpositie ook in de toekomst te waarborgen. De metamorfose van het restaurant was de aftrap van een lange reeks bouwactiviteiten. Gezien de doelstelling van Martiniplaza nemen kennisoverdracht, kunst, expressie, sport en entertainment een belangrijke plaats in.

Quote Maya Wildervuur: “Voor beide partijen is dit een hele leuke samenwerking. Als ambassadeur van de provincie Groningen voel ik mij vereerd dat een aantal van mijn mooiste schilderijen in mijn eigen regio in het restaurant van Martiniplaza worden geëxposeerd. Ik hoop vooral dat alle bezoekers van ‘Inspirations’ van mijn kunst zullen genieten en dat ik op deze kunstzinnige manier kleur in het bestaan van mensen kan brengen.”

Quote Hans Schraders: “Het werk van Maya Wildevuur geeft kleur aan een jaar waarbinnen de organisatie van Martiniplaza een ingrijpend veranderingsproces heeft doorgevoerd. Het maakt mensen blij, geeft inspiratie én de noodzakelijke kleur in het leven. Het illustreert op een geweldige wijze dat kunst niet links genoemd kan worden, maar gewoon een dagelijks onderdeel van ons leven is.”

Maya Wildevuur en Hans Schraders brengen een toost uit op de samenwerking Maya Wildevuur en Hans Schraders brengen een toost uit op de samenwerking