Bryan Ferry in 2016 naar MartiniPlaza

donderdag 3 december 2015

De Britse zanger Bryan Ferry komt in 2016 naar Nederland en België voor een reeks concerten. De voormalig leadzanger van Roxy Music staat op donderdag 29 september in Paradiso, zaterdag 1 oktober in De Vereeniging in Nijmegen, maandag 3 oktober in MartiniPlaza en op woensdag 5 oktober in Koninklijk Theater Carré

Bryan Ferry werd bekend als zanger en songwriter van de band Roxy Music met hits als ‘Love Is The Drug’, ‘Jealous Guy’ en ‘Avalon’. Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Bryan Ferry zich op zijn solocarrière. Het Roxy Music repertoire komt live nog regelmatig voorbij, maar ook solo bewijst hij succesvol te zijn. Zo scoorde hij hits met ‘Let’s Stick Together’, ‘The Price Of Love’ en ‘Don’t Stop The Dance’ en zijn optredens worden nog steeds omschreven als spectaculair. 

Een van de bekendste nummers die Bryan Ferry buiten Roxy Music opnam is afkomstig van het album ‘Boys And Girls’ uit 1985 (benoemd als één van de betere pop-lp’s uit dit decennium). De single werd slim voorzien van een stijlvolle video die dezelfde mysterieuze en erotische sfeer als de plaat ademt. Geen wonder dus dat ‘Slave To Love’ ook een prominente plek heeft in de erotisch getinte Hollywoodfilms ‘9½ Weeks’ (1986) met Kim Basinger en ‘Bitter Moon’ (1992) van Roman Polanski.

Op maandag 3 oktober 2016 presenteert NPO Radio 2 Bryan Ferry in MartiniPlaza. Klik hier om kaarten te reserveren.