Europese première Disney's Little Mermaid!

donderdag 9 februari 2012

Stage Entertainment brengt in samenwerking met Disney Theatrical Productions de musicalproductie The Little Mermaid. Na de producties Tarzan, Beauty and the Beast en The Lion King, zet de samenwerking zich voort bij het verder ontwikkelen van een geheel eigen, nieuwe versie van Disney’s The Little Mermaid. Nederland heeft de primeur om als eerste land deze Europese première van de nieuwste Disney musical te brengen. Het creative team is samengesteld uit de beste talenten die momenteel werkzaam zijn op Broadway.
De Europese première vind plaats op 12 mei in MartiniPlaza met Tommie Christiaan in de hoofdrol van Prins Erik.

Roel Vente, algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties: “Na de succesvolle samenwerking tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions rondom de musical Tarzan, waarin de musical door het creatieve team op belangrijke onderdelen werd aangepast en verrijkt, wordt deze samenwerking nu voortgezet bij The Little Mermaid. Wij zien er naar uit om dit bekende verhaal in een geheel nieuwe versie voor het eerst in Nederland op het toneel te brengen.” Thomas Schumacher, producent en president van Disney Theatrical Productions: “Wij zijn verheugd om samen met onze gewaardeerde partner Stage Entertainment, één van Disney’s meest geliefde verhalen voor het eerst in Nederland op het toneel te brengen en de Europese première van The Little Mermaid in Groningen te laten plaatsvinden.The Little Mermaid is een musical met een onmiskenbare kracht door onder andere het bijzondere talent van Alan Menken en het uitzonderlijke team van getalenteerde creatives die bij dit project betrokken zijn.”

Disney’sThe Little Mermaid is het tijdloze verhaal dat plaatsvindt in het magische Koninkrijk diep in de zee. De getalenteerde, krachtige vrouw Ariël verlangt naar de wereld op het land en gaat tijdens haar ontdekkingsreis op zoek naar een onbereikbare liefde. Heeft ze genoeg lef om haar vader te trotseren, wint ze het van het kwaad en heeft ze genoeg overtuigingskracht om de liefde van haar leven voor zich te winnen? Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen.

U kunt telefonisch kaarten reserveren: 050 5222 797!