Expositie Street Life

woensdag 27 september 2017

Op 30 september opent de expositie Street Life, tien Nederlandse straatfotografen hangen met hun werk in de Art Foyer van MartiniPlaza

Deze expositie geeft een mooi beeld van ‘de stad’, waar eenzaamheid en verdriet, maar ook liefde en geluk soms letterlijk op straat liggen.

Een groot deel van ons leven speelt zich af op straat. We werken, spelen, flaneren op straat, tonen er soms onze liefde, verbazing, afschuw, geluk of verdriet of leven in een enkel geval noodgedwongen op straat. De straat verbindt mensen; heel even ben je op straat deelgenoot van het leven van de ander, al was het maar door er naar te kijken.

Vaak hebben wij niet door wat er zich allemaal op straat afspeelt, als we van de bushalte naar ons werk lopen. We doen dat elke dag en zijn dan zo met ons zelf bezig, dat we geen aandacht hebben voor de omgeving.

Een straatfotograaf is zich echter heel goed bewust van zijn omgeving. Hij probeert het leven vast te leggen waar veel anderen aan voorbij lopen. De straatfotograaf is deels journalist, deels kunstenaar. Aan de ene kant maakt hij documentaire foto’s van alledaagse gebeurtenissen, maar anders dan de journalist, niet gefocust op nieuwsbeelden. Aan de andere kant is hij de kunstenaar, die in zijn foto’s op zoek is naar vormen, licht en contrast en vooral: hoe het onderwerp zo te kaderen, waardoor een artistieke compositie ontstaat.

Deelnemende fotografen vindt u op Street Life