Finalisten Groninger Ondernemingsprijs 2013 bekend!

dinsdag 8 oktober 2013

Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde Yvonne van Mastrigt de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs bekend gemaakt. Het trio kwam uit acht genomineerden als beste uit de bus. Eén van hen zal op 21 november in Martiniplaza Groningen worden uitgeroepen tot winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2013.

Tijdens de druk bezochte bijeenkomst op het kantoor van De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen mochten alle acht genomineerden een elevatorpitch houden. Vervolgens maakte juryvoorzitter Yvonne van Mastrigt de drie finalisten bekend: BelSimpel.nl uit Groningen, Bulthuis Truck- en Traileronderdelen BV eveneens uit Groningen en Get There uit Leek.

Zolderkamer
Volgens Jeroen Doorenbos, één van de oprichters van BelSimpel.nl, is zijn bedrijf heel Gronings. “We zijn begonnen op de zolderkamer; een stel enthousiaste studenten met een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels zitten we aan de Grote Markt en hebben we een groot team om ons heen verzameld, dat elke dag hard werkt om steeds een beetje beter te worden.”

Verre Oosten
Ronald Bulthuis vertelde dat zijn bedrijf weliswaar al 153 jaren oud is, maar nog steeds jong van geest. “Wij zijn in onze branche één van de grootste spelers in Nederland en slaan nu onze vleugels uit, naar de ons omringende landen en naar het Verre Oosten. Dat doen we vanuit Groningen en daar zijn we trots op.”

Inspirerend
“We groeien tegen de stroom in”, zei Auke van der Meulen, directeur van Get There. “Ons bedrijf biedt hoogwaardige arbeidsplaatsen. Onze medewerkers ontwikkelen bijzondere business- en ICT-oplossingen voor onze klanten en dat wordt ook door onze klanten erkend.”

Innovatiedrift
Yvonne van Mastrigt toonde zich onder de indruk van de dynamiek en bedrijvigheid in Groningen. “Natuurlijk, er is crisis”, erkende ze, “maar die biedt zeker ook kansen. Je bespeurt hier een enorme innovatiedrift en dat is de manier om je kansen te grijpen.”

Voor meer informatie en een filmregistratie van de bijeenkomst, zie www.ondernemingsprijs.nl.