Future Talent Experience op 10 en 11 april 2015

dinsdag 12 augustus 2014

Nieuw meerdaags belevenisevenement voor Groningen en Drenthe

Groningen en Drenthe krijgen een nieuw meerdaags belevenisevenement dat volledig in het teken staat van het ontdekken en benutten van talent.
Dat is te danken aan de samenwerking tussen Stichting Future Talent Experience en MartiniPlaza. Deze partijen introduceren het nieuwe concept op vrijdag 10 en zaterdag 11 april 2015 in MartiniPlaza! 

Het nieuwe belevenisevenement gaat Future Talent Experience (FTE) heten

FTE is een unieke combinatie van enerzijds doe-activiteiten voor scholieren van 10 tot en met 16 jaar en anderzijds diverse thematische kennis- en demonstratiesessies die bedoeld zijn voor ouders, docenten en andere betrokkenen. FTE biedt leerlingen én hun beïnvloeders de mogelijkheid op vernieuwende wijze kennis te maken met organisaties, de functies die zij bieden en de competenties die daarvoor nodig zijn. FTE koppelt ondernemers en overheden aan onderwijs en laat scholieren hun talent ontdekken door actief bezig te zijn met specifieke thema’s die spelen in de provincies Groningen en Drenthe.
Doelstelling van FTE is onder meer om keuzes te vergemakkelijken. Door bezoekers van het belevenisevenement een ‘talentgame’ te laten doen, kunnen ze worden geholpen bij het maken van een sectorkeuze in het VMBO/MAVO of een profielkeuze bij HAVO/VWO. Dat is weer van belang voor een studiekeuze in het beroepsonderwijs, een studie en uiteindelijk dus een beroep.
"Wanneer we de handen ineen slaan kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat we jongeren niet alleen leiden naar en behouden voor de arbeidsmarkt in het noorden, maar ook optimaal begeleiden naar een passende functie. Op deze manier koesteren we de werknemers van de toekomst”, geven de beide partners aan.

De Stichting Future Talent Experience en MartiniPlaza zijn geruime tijd met elkaar in gesprek geweest over het nieuwe concept. "We zijn verheugd om nu te kunnen melden dat we een langdurige samenwerking aangaan. We zien uit naar de eerste editie van het jaarlijkse evenement in april 2015", aldus directeur Jan Geert Vierkant van MartiniPlaza en Birgit Kucera van FTE.

www.futuretalentexperience.nl