Groningse hotels en congreslocaties gaan voor duurzaamheid

woensdag 14 september 2011

Groninger Internet Courant - 14 september 2011

Een groep Groningse hotels en congreslocaties gaan onderzoek doen naar een duurzamere bedrijfsvoering om zo het Green Key-keurmerk te mogen voeren. Afgelopen vrijdag tekenden vertegenwoordigers van deze hotels en congreslocaties, Marketing Groningen, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit en wethouder Ton Schroor daarvoor een verklaring in het Mercure Hotel in Groningen. 

De Groningse hotel- en congressector wil investeren in duurzame maatregelen. Daarvoor gebruik gemaakt worden van bestaande gemeentelijke subsidies voor het uitvoeren van een energiebesparing- en duurzaamheidscan. De gemeente gaat thema- en werkgroepbijeenkomsten organiseren en het geheel coördineren om zo de Groningse

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

De deelnemende hotels en congreslocaties zijn: Budgett Hostel, Eden City hotel, Hampshire Hotel, Martinihotel, Postillionhotel Haren, Bastionhotel, hotel Mercure, Nh Hotel de Ville Groningen, Familiehotel Paterswolde, Van der Valk hotel Westerbroek, Martiniplaza, de Oosterpoort en de Stadsschouwburg Groningen.