MartiniPlaza haalt goud!

woensdag 11 juli 2012

MartiniPlaza behaalt gouden niveau Green Key

De Gemeente Groningen heeft samen met Marketing Groningen het stimuleringsproject “Duurzame Hotels en Congreslocaties Groningen opgezet met als doel om middels het stimuleringsproject Green Key te kunnen komen tot concrete en aantoonbare stappen naar een structureel duurzamere hotel – en congressector. MartiniPlaza heeft zich hierbij aangesloten en heeft als een van de eerste deelnemers het gouden Green Key certificaat behaald.

Green Key is een internationaal energie- en milieukeurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Deze branche kent verschillende typen organisaties met elk hun eigen doelgroepen en specialisme. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) heeft voor een aantal sectoren een Green Key programma ontwikkeld. Er zijn drie kwalificaties: goud, zilver en brons. 

  • Het behalen en voeren van de Green Key heeft vele voordelen. Een aantal op een rij:
  • Een congreslocatie met Green Key certificaat vermindert aantoonbaar de druk op het milieu door minder gas, water en elektra te verbruiken en door minder afval te produceren.
  • Het systeem helpt tevens om milieuprestaties te monitoren en daarmee verbruik en kosten te beheersen.
  • Deze milieuefficiënte aanpak levert ondernemingen een kostenbesparing van 10 tot 30% op.
  • Het behalen van het milieukeurmerk Green Key biedt congreslocaties een middel om te communiceren over hun milieuprestaties. Green Key is internationaal bekend en geeft als onafhankelijk label gasten en overheid vertrouwen op een aantoonbaar verantwoord milieu- en duurzaamheidsbeleid van de ondernemer. Het label is tastbaar en herkenbaar en samen met bijbehorend certificaat te gebruiken voor uw interne en externe communicatie. Bijkomend voordeel is dat Green Key door steeds meer organisaties in binnen en buitenland gevoerd en gepromoot wordt, wat zichtbaarheid vergroot.

Quote Jan Geert Vierkant: 'We zijn er bijzonder trots op dat we direct de gouden classificatie hebben gekregen. Steeds vaker krijgen we de vraag van congresorganisatoren hoe duurzaam onze locatie is. Met de Green Key certificering kunnen we aantonen dat we voldoen aan de hoogst gestelde eisen om de druk op het milieu zo veel mogelijk te verlagen.
Het afgelopen jaar hebben we veel zaken aangepast en vervangen om aan de eisen te voldoen. Zo zijn alle kranen, en dat zijn er veel in MartiniPlaza, voorzien van een waterbesparend filter, zijn we zo veel mogelijk overgegaan op LED verlichting, is het inkoopbeleid aangepast en is de afvalscheiding nog verder doorgevoerd.'


Bekijk de classificatie op de Green Key website

Download hier de criteria voor de .. | 1019kb download bestand