Martiniplaza breidt uit

zaterdag 25 juni 2011

Dagblad van het Noorden, 25 juni 2011 - door Hans Knijff

Martiniplaza heeft vergevorderde plannen om de Topsporthal fors uit te breiden. Het wil de capaciteit van de thuishaven van GasTerre Flames uitbreiden van 4400 naar 6000 toeschouwers. Om de extra bezoekers goed te kunnen ontvangen moet er tegenover het complex een nieuw parkeerdek komen. Uitbreiding van horeca en sanitaire voorzieningen maken ook deel uit van het miljoenenplan. 

De uitbreiding moet Martiniplaza volgens directeur Jan Geert Vierkant geschikt maken voor grotere sportwedstrijden en ook op de kaart zetten voor popconcerten. Nederland wil zich kandidaat stellen voor de Olymische Spelen van 2028. Vierkant verwacht de komende jaren vaker grotere sportevenementen in ons land.
Groningen probeert samen met Amsterdam de Universade van 2019 binnen te halen, de Olympische Spelen voor studenten. 'De buitensporten zouden in Amsterdam terecht kunnen en de binnensporten in Martiniplaza', aldus Vierkant.
Met de verbouwing is 2,5 miljoen euro gemoeid. Vierkant is optimistisch over de financiële ondersteuning door de Gemeente.

Huidige situatie Huidige situatie

Topsporthal na uitbreiding Topsporthal na uitbreiding