MartiniPlaza sluit contract af met Grunneger power

vrijdag 7 december 2012

 MartiniPlaza gaat met ingang van 1 januari 2013 een contract aan met de Groninger Coöperatie Grunneger Power voor afname van zowel electriciteit als gas.
Voor MartiniPlaza staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Vorig jaar werd het gouden label van Green Key gehaald en de volgende logische stap is volledig overgaan op groene stroom. Woensdag 5 december heeft Peter Breithaupt van Grunneger Power het certificaat ‘Groene energie’ overhandigd aan MartiniPlaza directeur Jan Geert Vierkant.

Quote Jan Geert Vierkant, directeur Martiniplaza:
“Met de keuze voor Grunneger Power werken we mee om de ambitie van de gemeente Groningen om duurzaamste stad van Nederland te worden. We zijn zeer enthousiast over de coöperatie, die echte groene stroom levert. Bovendien is Grunneger Power een Gronings bedrijf, we werken bij voorkeur samen met leveranciers uit het noorden van het land. MartiniPlaza is het eerste grote bedrijf in Groningen dat energie af gaat nemen via Grunneger Power en daar zijn we trots op..”

Grunneger Power Grunneger Power is een energiecoöperatie voor de stad Groningen en ommeland. Grunneger Power heeft als doelstelling om inwoners en organisaties in staat te stellen hun eigen duurzame energie op te wekken, individueel, maar vooral ook in samenwerking.
Ze bevorderen lokaal opgewekte duurzame energie uit zon, wind, aardwarmte en biomassa.