Teruggave BTW

vrijdag 29 juni 2012

Op het besluit in het Begrotingsakkoord 2013 om per 1 juli 2012 de podiumkunsten onder het lage BTW-tarief van 6% te laten vallen, is ook door MartiniPlaza verheugd gereageerd. Wij hebben de verlaging van de BTW doorberekend in de toegangsprijzen. Bezoekers van MartiniPlaza profiteren daarmee van het nieuwe lage BTW-tarief op podiumkunsten.

De prijsaanpassing pakt niet voor elke voorstelling op dezelfde wijze uit.

Enkele producenten hebben de BTW-verhoging uit 2011 namelijk niet of slechts gedeeltelijk doorberekend. Daarnaast bevatten de meeste entreeprijzen in MartiniPlaza een component voor het pauzedrankje en de garderobe, op welke deze maatregel niet van toepassing is. Ook bevat het aanbod in MartiniPlaza enkele circusvoorstellingen die op dit moment al onder het lage tarief vallen.

Op dit moment zijn bij alle voorstellingen waarop de verlaging van toepassing is de entreeprijzen aangepast. Wanneer u kaarten voor één van deze voorstellingen heeft gekocht, heeft u recht op resutitutie van een deel van de BTW.
Wij sturen iedereen op wie dit betrekking heeft een brief en zullen de teveel betaalde bedragen de komende weken storneren.

Verwant artikel over de oproep van de VSCD/VVTP