Nederlands Davis Cupteam naar Groningen

maandag 3 juni 2013

Zojuist heeft de KNLTB bekendgemaakt dat het Davis Cupduel met Oostenrijk wordt gespeeld in MartiniPlaza in Groningen. Na de 5-0 winst van Oranje op Roemenië begin april speelt het team van captain Jan Siemerink in september om een plek in de Wereldgroep in 2014. Het duel wordt indoor gespeeld op gravel en het stadion biedt plaats aan 4000 supporters.

Captain Jan Siemerink licht zijn keuze toe: “Voor dit duel hebben we gekozen voor gravel. Op deze ondergrond maken we voor deze ontmoeting de grootste kans om te winnen. Mooi dat we in Groningen spelen. Met de steun van de Groningse studenten die voor het duel met Mexico (1991) waren meegereisd, waar ik zelf als speler debuteerde, is de oranje Davis Cuptraditie tenslotte begon-nen.”

Wethouder Dig Istha van Groningen is erg blij met de keuze voor Groningen als speelstad. “De Davis Cup past uitstekend bij de ambities van Groningen als stad waar sport op vele terreinen op hoog ni-veau bedreven wordt.”

Directeur Jan Geert Vierkant van MartiniPlaza belooft er een geweldig evenement van te maken: “MartiniPlaza staat al bekend als kolkende basketball-arena; die ambiance bieden we ook graag aan de Nederlandse Davis Cupequipe.”

Algemene informatie
De play-off om een plek in de Wereldgroep wordt gespeeld op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september. De winnaar is zeker van een plek in de Wereldgroep. De verliezer speelt volgend jaar in de Europees/Afrikaanse zone groep I.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het duel Nederland – Oostenrijk start op 6 juni, uitsluitend via www.knltb.nl

Twitter en Facebook
Twitter mee via #neddcteam en volg het Nederlands Davis Cupteam op Facebook www.facebook.com/nederlandsdcteam