Nieuw belevenisevenement naar MartiniPlaza

maandag 9 februari 2015

Nieuw belevenisevenement wil keuzestress verminderen. MartiniPlaza in Groningen krijgt op vrijdag 10 en zaterdag 11 april een bijzondere première. Dan vindt de eerste editie plaats van een nieuw belevenisevenement: Future Talent Experience (FTE). De organiserende Stichting en MartiniPlaza hebben officieel groen licht gegeven voor dit initiatief, dat in het teken staat van het benutten en ontdekken van talent.

Tijdens het tweedaagse evenement worden 10.000 bezoekers verwacht. In eerste instantie is FTE gericht op jongeren, die op een vernieuwende en actieve manier in aanraking komen met ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden. Daarnaast is FTE bedoeld voor volwassenen, zoals ouders, decanen en docenten. Daarmee draagt FTE bij aan een optimale loopbaanoriëntatie.De organiserende Stichting Future Talent Experience heeft alvast wat opvallende programma-onderdelen bekend gemaakt. Zo komt Defensie naar FTE met de bijzondere ‘N8 Experience belevingsstand’. Hierbij test Defensie wie geschikt is voor welke functie, door in teamverband een opdracht met nachtkijkers te simuleren.

Zien, doen en beleven.
Dit sluit volgens Defensie perfect aan op de doelstelling van Future Talent Experience. FTE wil jongeren tijdens het belevenisevenement hun talent laten ontdekken, door ze te laten zien, doen en beleven. Samen met een FTE-test kan zodoende hun keuzestress worden verminderd, bijvoorbeeld bij de profielkeuze, sectorkeuze, studiekeuze en uiteindelijk de beroepskeuze. Naast Defensie komt Techniektalent.nu naar FTE. Samen met zeven toonaangevende bedrijven wordt de 'Zeven werelden van techniek’ gepresenteerd. Techniektalent.nu is een landelijk samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties, dat zich richt op meer instroom en behoud van jonge mensen in de techniek. Ook OTIB, het landelijke Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, heeft zich verbonden aan FTE. Tijdens het belevenisevenement geeft OTIB een bijzondere workshop aikido en techniek. Leerlingen experimenteren hierbij met zwaartekracht, balans en bewegen. Ze ontdekken hierbij dat de sportwereld en techniek veel raakvlakken hebben.

Kennissessies
Naast allerlei doe-activiteiten van exposanten vinden tijdens FTE diverse interactieve kennissessies plaats, die bedoeld zijn voor zowel jongeren als voor volwassenen. Op het programma staan onder meer bijdragen van DUO (over het nieuwe leenstelsel), Randstad (over arbeidsmarktontwikkelingen) en DOK3 / Het Poortje (een rondetafelgesprek met en over jongeren).

Alle informatie over Future Talent Experience is ook te zien op de website www.futuretalentexperience.nl die in de loop van de komende week geheel wordt vernieuwd. Deze is vormgegeven door het Creative SmartLab 3.0 van Smart Camels uit Groningen, event partner van FTE. Via deze website kunnen ook belangstellende bedrijven en scholen zich aanmelden.