Persbericht: HARLEM GLOBETROTTERS

woensdag 2 november 2011

Amerika’s bekendste basketbalteam op 12 april in Almere en 16 april in Groningen

Met maar liefst 2 shows komen de Harlem Globetrotters volgend jaar naar Nederland. Op 12 april 2012 treden ze aan in het Topsportcentrum Almere en vier dagen later, op 16 april, zijn ze in Martiniplaza Groningen te bewonderen. Het is niet voor het eerst dat de Harlem Globetrotters deze Nederlandse ‘basketbalsteden’ aandoen. In 2004 stonden zij al een keer met hun show in Groningen en in 2008 gaven ze acte de présence in Almere. Beide optredens waren toen volledig uitverkocht. Begin dit jaar wisten de Harlem Globetrotters ook het Topsportcentrum in Rotterdam tot de nok toe te vullen.

Harlem Globetrotters

De Harlem Globetrotters zijn wereldwijd bekend om de spectaculaire shows waarmee ze jong en oud weten te boeien. Al sinds de oprichting in 1927 spreekt Amerika’s bekendste basketbalteam tot ieders verbeelding. Deze knotsgekke balkunstenaars weten van iedere voorstelling een ongeëvenaarde komische show te maken, waarbij niet alleen de tegenspelers en de scheidsrechters, maar ook de toeschouwers zelf deel uitmaken van het spektakel. Wie doet het hen na: de kunst om de technische basketbalsport te combineren met ongekende showelementen. Dat heet top entertainment van het hoogste niveau!

Locaties met topsportcultuur

In navolging op het geslaagde optreden van de Harlem Globetrotters in Rotterdam begin dit jaar, verplaatst deze populaire show zich in 2012 naar het Topsportcentrum in Almere, een veelzijdige, multifunctionele en grensverleggende locatie met een waanzinnige topsportcultuur en daarom bij uitstek geschikt voor het Amerikaanse sportspektakel. Ook vindt de show plaats in Martiniplaza Groningen, de thuishaven van het Groningse basketbalteam GasTerra Flames. Het elftal draait al jaren mee op het hoogste niveau in Nederland en voert momenteel de ranglijst aan van de Nederlandse Eredivisie. De locatie ademt basketbal en biedt dan ook een perfecte entourage voor een spectaculaire show van de Harlem Globetrotters.
 

Voorverkoop

Het aanvangstijdstip van de shows in het Topsportcentrum Almere en Martiniplaza Groningen is 20.00 uur. De kaartverkoop start zaterdag 5 november. De toegangsprijs bedraagt € 25,- p.p. exclusief servicekosten. Tickets zijn verkrijgbaar via www.eventim.nl, (callcenter 0900-1330 - € 0,45 p/m) of bij de vvv-ticketpoints.

www.greenhousetalent.nl