Spamalot App nu in de App Store!

woensdag 30 maart 2011

Vanaf vandaag is een App van de musical Monty Python’s Spamalot te vinden in de App Store. Daarmee is de Nederlandse versie, die donderdag 14 april in première gaat in het nieuwe Luxor Theater te Rotterdam, op de voet te volgen aan de hand van video’s, foto’s en nieuwtjes. Bovendien kan een speciale versie van Galgje worden gespeeld en is er een directe link met Facebook. Het koninklijke tintje wordt gevormd door de mogelijkheid door zelf een kroon te dragen en dat fotografisch vast te leggen.

Zoektocht naar de Heilige Graal
In de musical Spamalot gaat Koning Arthur, net als in de klassieke comedy-film Monty Python and the Holy Grail op zoek naar de heilige graal, de kelk die volgens de legende bij het Laatste Avondmaal is gebruikt. Maar deze missie blijkt een hilarische hindernisbaan. Zo vindt Arthur de onverzettelijke Black Knight, de snerpende Ridders van Ni en een moordlustig konijn op zijn pad. Het paard van koning Arthur wordt gespeeld door zijn slaafse schildknaap Patsy, die het hoefgetrappel imiteert door twee halve kokosnoten ritmisch tegen elkaar te slaan.

Anti-musical
De musical, die sinds 2005 met veel succes op Broadway, West End, Las Vegas en in een aantal Europese steden is opgevoerd, steekt de draak met het genre, en is om die reden wel een anti-musical genoemd.
De première Monty Python’s hitmusical Spamalot vindt 14 april plaats in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Van 25 mei t/m 12 juni in Martiniplaza.