Tournee Doe Maar begin 2013

vrijdag 12 oktober 2012

Vandaag is bekendgemaakt dat Doe Maar na hun succesvolle Symphonica in Rosso concerten begin volgend jaar terugkeert op de Nederlandse podia. “We hadden het tijdens de try-outs zo naar ons zin op het podium dat we de smaak helemaal te pakken hebben.”, aldus de band. “We hoorden dat sommige mensen Arnhem erg ver weg vonden, dus we dachten, als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg maar naar Mozes. De allerlaatste kans voor mensen om ons nog te zien.

De “Glad IJs” tour start op vrijdag 11 januari in de Rodahal in Kerkrade. Verder treedt de band op in Utrecht, Enschede, Eindhoven en Groningen. De tournee wordt afgesloten op 12 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze concerten start vrijdag 12 oktober om 10.00 uur.

Begin jaren tachtig ontketende Doe Maar een ware rage in Nederland die vergelijkbaar was met die van The Beatles in hun hoogtijdagen.
De band scoorde vele grote hits als ‘Doris Day’, ‘Is Dit Alles’, ‘De Bom’, ‘1 Nacht Alleen’ en ‘Pa’. Dit jaar is Doe Maar hoofdgast van de zevende Symphonica in Rosso serie.
Op 13, 17, 19 en 20 oktober staat de band met het 60-koppige symfonische orkest Guido’s Orchestra en de gastartiesten Gers Pardoel, Frank Boeijen, Het Goede Doel, Erik Mesie (Toontje Lager) en Nol Havens (VOF De Kunst) in GelreDome Arnhem. Dinsdag werd de band onderscheiden met een Edison Oeuvre-award.

DOE MAAR - GLAD IJS TOUR
Vrijdag 11 januari Rodahal - Kerkrade
Woensdag 16 januari Vredenburg LR - Utrecht
Maandag 21 januari Muziekcentrum - Enschede
Zaterdag 2 februari Klokgebouw - Eindhoven
Vrijdag 8 februari Martiniplaza - Groningen
Dinsdag 12 februari Heineken Music Hall - Amsterdam

Entree: € 49 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start vrijdag 12 oktober om 10.00 uur via: www.livenation.nl, www.ticketmaster.nl, 0900 - 300 1250 (45 cpm) en voorverkoopadressen van de zalen.