World League volleybal in Groningen

maandag 11 mei 2015

De volleybalmannen van Oranje spelen dit jaar voor de 21e keer mee in de World League. De 28 beste landenteams ter wereld zullen, verdeeld over acht poules, de strijd aan om een plaats in de lucratieve World League finales aangaan.

Nederland is ingedeeld in poule E met België, Finland en Portugal. De World League begint voor Oranje dit jaar op 16 mei in en tegen Portugal. Het zwaartepunt van dit toernooi ligt echter in juni, als Oranje maar liefst drie weekenden op rij thuis speelt. De laatste thuisdubbel staat gepland op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni in Groningen. In MartiniPlaza staat Nederland dan twee keer tegenover Portugal.

Nederland bezet op dit moment de 25e plaats op de wereldranglijst, Portugal bekleedt de 27e plaats. De teams zijn aan elkaar gewaagd: In 2014 won Oranje twee van de vier wedstrijden tegen de Portugezen. Voor Gido Vermeulen wordt het zijn eerste World League optreden als bondscoach van de mannen. Met het thuisvoordeel kan dat wel eens positief uit gaan pakken voor Nederland!

De twee andere speelronden voor eigen publiek zijn voor de duels in Groningen: op 6 en 7 juni nemen de mannen het sportief op tegen België in Maaspoort ‘s-Hertogenbosch, 13 en 14 juni staat Oranje in Almere tegenover Finland.

Kaarten, in de voorverkoop v.a. € 10,- (aan de kassa vanaf € 15,-), zijn te bestellen via www.volleybal.nl/worldleague2015.

Indien Oranje bovenaan eindigt in poule E, plaatst het zich voor de finales van groep 2 in Bulgarije. Wint de ploeg van bondscoach Vermeulen ook dit toernooi, dan mag het zelfs deelnemen aan de grote finale van de World League, die half juli in het Braziliaanse Rio de Janeiro wordt gespeeld. Maar, eerst vlammen voor eigen publiek!

Foto: www.fivb.org

Speelschema

Datum

Wedstrijd

Tijd

Evenement

Locatie

6 juni

NED-BEL

17:00 uur

World League

Maaspoort, ‘s-Hertogenbosch

7 juni

NED-BEL

15:00 uur

World League

Maaspoort, ‘s-Hertogenbosch

13 juni

NED-FIN

17:00 uur

World League

Topsportcentrum, Almere

14 juni

NED-FIN

16:00 uur

World League

Topsportcentrum, Almere

19 juni

NED-POR

19:00 uur

World League

Martini Plaza, Groningen

20 juni

NED-POR

17:00 uur

World League

Martini Plaza, Groningen