Omgeving

Groen en bereikbaar, dichtbij het bruisende stadscentrum

U vindt ons in de schoot van het Groninger Stadspark, direct aan de A7 en de A28
(foto: Wutsje)

Stadspark Groningen (0 km)

Het Groninger Stadspark is een ruim opgezet wandelgebied met een recent gerenoveerde speeltuin en een grote kinderboerderij. Naast de speeltuin zijn er ruime speelweides met picknicktafels.
Het park werd ontworpen door de landschapsarchitect Leonard Springer, samen met de Groningse directeur van gemeentewerken Jan Anthony Mulock Houwer. Het drafbaanterrein wordt regelmatig gebruikt bij grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival en de viering van het Gronings Ontzet. Grote artiesten als The Rolling Stones en Tina Turner hebben er al opgetreden.

Bruisend stadscentrum (1 km)

In 2005 is Groningen uitgeroepen tot 'Beste binnenstad van Nederland'Een gezellig, sfeervol en autovrij stadshart met veel winkels, monumentale gebouwen en verrassende bezienswaardigheden. Groningen is ook een echte studentenstad. Dit is te merken aan het levendige uitgaangscentrum vol restaurants, kroegen, eetcafés en terrassen. En... In Groningen kent het uitgaangsleven geen vaste sluitingstijden.

 

Stadsparkpaviljoen (0,4 km)

Na een lange verbouwing van dit historische pand op het mooiste en groenste plekje van de stad Groningen’ tref je hier nu het Chinees-Japanse restaurant 'Ni Hao'. Vanaf 12.00 uur is het heerlijk toeven op het terras met uitzicht en in de serre voor koffie en een borrel.. Later kun je aanschuiven bij het luxe Aziatisch buffet. 

Paterswoldsemeer (3 km)

Het Paterswoldsemeer vormt een onderdeel van het Drents-Gronings merengebied. Inclusief het Hoornsemeer is het 270 ha groot. Aan de oostzijde is het Paterswoldse meer via de schutsluis de Nijveensterkolk verbonden met het Hoornsediep, een restant van de Drentsche Aa, en daarmee met het Noord-Willemskanaal. Over het dijkje naast het Hoornsediep, de Hoornsedijk, loopt het Pieterpad. Door de ligging onder de rook van Groningen is het meer geliefd bij vaarrecreanten, vooral zeilers. Het Hoornsemeer, en meer in het bijzonder de Hoornse plas, is geliefd bij zwemmers en zonnebaders.

Hortus Botanicus Haren (4 km)

De Hortus Haren heeft twintig hectare aan tuinen. Zo kent ze een Chinese tuin, Laarmantuin (wilde plantentuin), arboretum (loofbomenbos), pinetum (naaldbomenbos), Engelse tuin, een watertuin, een rotstuin, bamboetuin en een grassentuin. Daarnaast kent het agrarische tuinen, een kassencomplex (woestijnkas) en Keltische tuinen. 

Groningen Airport Eelde (7 km)

Airport Eelde is dé regionale luchthaven van Noord-Nederland. In de zomerperiode vertrekken er wekelijks zo’n duizend mensen vanaf Groningen Airport Eelde naar hun vakantiebestemming. Deze zomer zijn er elke week 18 chartervluchten naar 11 verschillende bestemmingen. In de winterperiode vertrekken er wekelijks 4 chartervluchten naar de Canarische Eilanden. Vanaf Groningen Airport Eelde is er een lijnverbinding naar het Schotse Aberdeen.

 

 

Hotel overnachting tips

Op de  Overnachten pagina vindt u informatie over meerdere hotels in de buurt van MartiniPlaza. Kijk bij deze hotels ook eens naar de speciale arrangementen, waarmee u voor een voordelige prijs een overnachting boekt en een voorstelling kunt bijwonen.