Omgeving MartiniPlaza

Bruisend stadscentrum (1 km)

Geheel terecht is in 2005 Groningen uitgeroepen tot 'Beste binnenstad van Nederland'. Een gezellig, sfeervol en autovrij stadshart met veel winkels, monumentale gebouwen en verrassende bezienswaardigheden. Groningen is ook een echte studentenstad. Dit is te merken aan het levendige uitgaanscentrum vol restaurants, kroegen, eetcafés en terrassen. En... in Groningen kent het uitgaansleven geen vaste sluitingstijden.
Stadspark Groningen (0 km)

Het Groninger Stadspark is een ruim opgezet wandelgebied met een recent gerenoveerde speeltuin en een grote kinderboerderij. Naast de speeltuin zijn er ruime speelweides met picknicktafels. Het park werd ontworpen door de landschapsarchitect Leonard Springer, samen met de Groningse directeur van gemeentewerken Jan Anthony Mulock Houwer. Het drafbaanterrein wordt regelmatig gebruikt bij grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival en de viering van het Gronings Ontzet. Grote artiesten als The Rolling Stones en Tina Turner hebben er al opgetreden.
Hotel Mercure (0 km)

Hotel Mercure Groningen Martiniplaza is de perfecte locatie voor zowel zakelijke als privébezoeken aan de stad Groningen in het noorden van Nederland. Het hotel is direct gelegen naast MartiniPlaza!
Paterswoldsemeer (3 km)

Het Paterswoldsemeer vormt een onderdeel van het Drents-Gronings merengebied. Inclusief het Hoornsemeer is het 270 hectare groot. Over het dijkje naast het Hoornsediep, de Hoornsedijk, loopt het Pieterpad. Het Paterswoldsemeer grenst aan de stad Groningen en is daarom zeer geliefd bij vaarrecreanten, vooral zeilers. Het Hoornsemeer, en meer in het bijzonder de Hoornse plas, is een favoriete locatie voor zwemmers en zonnebaders.
Hortus Botanicus Haren (4 km)

De Hortus Botanicus Haren heeft twintig hectare aan tuinen. Zo kent ze een Chinese tuin, Laarmantuin (wilde plantentuin), arboretum (loofbomenbos), pinetum (naaldbomenbos), Engelse tuin, een watertuin, een rotstuin, bamboetuin en een grassentuin. Daarnaast zijn er agrarische tuinen, een kassencomplex (woestijnkas) en Keltische tuinen.
Groningen Airport Eelde (7 km)

Airport Eelde is dé regionale luchthaven van Noord-Nederland. In de zomerperiode vertrekken er wekelijks zo’n duizend mensen vanaf Groningen Airport Eelde naar hun vakantiebestemming. Ook voor stedentrips buiten het hoogseizoen biedt Eelde steeds meer mogelijkheden. Zo vertrekken er in de winterperiode wekelijks vier chartervluchten naar de Canarische Eilanden. Vanaf Groningen Airport Eelde is er tevens een lijnverbinding naar het Schotse Aberdeen.