Vacature

Vacature

Controller (38 uur)

Wie wij zijn
Martiniplaza staat nooit stil. Als grootste en meest gastvrije venue van Noord-Nederland organiseren en faciliteren wij evenementen op het gebied van congressen, sport, beurzen, theater en muziek. Martiniplaza ontvangt jaarlijks 500.000 gasten.

De functie-inhoud
Als Controller bij Martiniplaza ben je verantwoordelijk voor business en finance control, de implementatie van procesverbeteringen en financiële administratie binnen Martiniplaza.

De focus ligt op Financial Control taken, maar je geeft ook leiding aan de Financieel Adviseur, de Assistent Controller en de Functioneel Beheerder. 
Daarnaast maak je deel uit van het managementteam van Martiniplaza en neem je deel aan de aandeelhoudersvergaderingen. De nieuwe Controller weet alles van bedrijfseconomische en fiscale onderwerpen, weet exact hoe je een jaarrekening op moet stellen en je kunt onafhankelijk denken

Je bent sterk in het opstellen van financiële rapporten en analyses en kunt goed onderbouwde adviezen geven aan de Directeur en je MT collega’s betreffende financiële vraagstukken. Op die manier werk je actief mee aan het beheersen en adequaat sturen van de Martiniplaza.

Als Controller ben jij ook voor andere afdelingen het aanspreekpunt als het gaat om financiële zaken en wordt er vaak een beroep op je gedaan om mee te denken met het optimaliseren van allerlei processen ten behoeve van onze organisatiedoelen zoals rendementsverbetering. Met een proactieve houding en een analytische blik kun je dus al snel veel directe impact hebben voor het succes en groei van Martiniplaza!

Je werkt in een omgeving waar ruimte wordt gegeven om (on)gevraagd mee te denken, uit te dagen en te adviseren. Snel en op een collegiale manier schakelen is iets wat van nature bij jou past.
 

Overige functietaken 

 • Sparringpartner binnen het Management Team door het in kaart brengen van de effecten van commerciële en operationele processen op de financiële resultaten.
 • Eindverantwoordelijk voor de salarisadministratie.
 • Planning- & controlcyclus en budgettering Opstellen van verkoop-, marge- en kostenanalyses, op product- en klantniveau.
 • Bieden van ondersteuning bij het verzorgen, verder ontwikkelen en optimaliseren van periodieke, financiële managementrapportages en middellange termijnplannen.
 • Bieden van ondersteuning bij het optimaliseren van de financiële en administratieve processen, zowel in projectverband als zelfstandig; 

Functieprofiel

 • HBO/WO werk- en denk niveau met een opleiding in een financiële richting.
 • Brede theoretische kennis van bedrijfseconomie op strategisch niveau en de relevante aandachtsgebieden.
 • Brede theoretische en praktijkkennis van planning en control.
 • Kennis van het financieel-economische proces en de daaraan ten grondslag liggende wet- en regelgeving.
 • Ervaring met het managen van financiële administraties en het geven van leiding aan professionals
 • Kennis en ervaring met AFAS is een dikke pré
 • Je hebt analytisch vermogen en bent detailgericht 

Wat bieden wij?
Een dynamische en inspirerende werkomgeving met professionals die zich inzetten voor evenementen en theaterprogrammering.

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
Je krijgt voor deze functie, afhankelijk van je ervaring, een salaris conform schaal 11 van de Horeca cao van maximaal € 5.100,- .op basis van 38 uur per week. 

Bijwonen van theaterproducties, concerten, events en expo’s behoort tot de mogelijkheden.
Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom word je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen.
Samen met je collega’s werk je binnen een informele werksfeer.

Procedure
Mail je motivatie en cv voor 24 december
t.a.v. Dhr. W. J.de Kok
e-mail: werkenbij@martiniplaza.nl

Alle gesprekken vinden plaats in Groningen.