Over ons

MartiniPlaza inspireert. Wij brengen mensen samen. Hier vindt u een multifunctioneel aanbod van vergaderruimtes, sfeervolle setting voor (bedrijfs)feesten, congres- en theaterzalen en een Topsporthal. De locatie is groots, de dienstverlening en organisatorische ondersteuning is persoonlijk met een Groningse gastvrijheid.

WAT BIEDT MARTINIPLAZA?

 • Arrangementen op maat
 • Theater en muziek
 • Topsport
 • Feesten en netwerken
 • Beurzen en seminars
 • Congressen, vergaderingen en workshops

VOORDELEN MARTINIPLAZA

 • Makkelijk bereikbaar via de A7 en A28
 • Parkeren voor de deur
 • Eigen hoogwaardige horeca

Bij MartiniPlaza bouwt u aan waardevolle herinneringen. Of dat nu met relaties of medewerkers is, in een intieme setting met vijf personen of juist een gevulde zaal met honderden mensen. En het mooie is, wij regelen alles voor u. Van ontvangst tot vertrek, van de borrel tot het diner, van de opbouw van een evenement tot de nazorg na afloop. Dat is ons vak.
GESCHIEDENIS

Toen er eind jaren zestig in de gemeente Groningen behoefte bleek aan een tentoonstellingcomplex werd aan de rand van het Groninger Stadspark het Martinihal Centrum gebouwd, bestaand uit expositieruimte, vergaderzalen en een restaurant. De officiële opening vond plaats in 1969. De expositiehal kreeg een hoogte van maar liefst 30 meter om genoeg ruimte kunnen bieden aan exposities van bijvoorbeeld zeilboten (met staande mast). Begin jaren zeventig werd het complex uitgebreid met een multifunctionele evenementenzaal voor het organiseren van (pop)concerten en sportwedstrijden. Deze zaal werd door een plein gescheiden van het expositiegedeelte.

EVENEMENTENZAAL

De Evenementenzaal had een capaciteit van ca. 2.500 bezoekers (concert) of 3.000 bezoekers (sport). Vóór de bouw de van de televisiestudio's in Aalsmeer vonden regelmatig grote TV-shows plaats vanuit deze Evenementenhal. In 1978 is Martinihal Centrum uitgegroeid tot een toonaangevende locatie op het gebied van congressen, vergaderingen en beurzen.

 

MARTINIHAL GRONINGEN

Begin jaren tachtig werden verschillende ruimten bijgebouwd en in 1988 werd de naam van het complex 'Martinihal Groningen'. In 1989 moest de Martinihal gerenoveerd worden. Deze renovatie kon niet door de Gemeente Groningen worden gefinancierd, dus zou de Martinihal moeten gaan privatiseren. Er bleek echter geen geschikte kandidaat. De Martinihal werd ondergebracht bij de zelfstandige dienst Kunst en Cultuur van de gemeente. Een nieuwe directie werd aangesteld om een nieuwe start te maken. In het jaar 2000 startte een ingrijpende verbouwing van het complex. Het voormalige middenplein heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe evenementen- en topsporthal, die voldoet aan alle internationaal gestelde topsporteisen.

MARTINIPLAZA THEATER

De vroegere Evenementenzaal is omgebouwd tot het Martiniplaza Theater, met een capaciteit van 1600 zitplaatsen. Hiermee behoort Martiniplaza tot de 5 grootste theaters van Nederland. In maart 2002 is het complex opnieuw geopend, onder de naam Martiniplaza. Na 33 jaar deel uit te hebben gemaakt van de dienst OCSW, is Martiniplaza geprivatiseerd in 2002. Het accent in de bedrijfsvoering is gezien de marktontwikkeling meer komen te liggen op de vergader- en congresmarkt en de theateractiviteiten. In 2006 werd een volledig nieuwe, uitschuifbare businesstribune in de Topsporthal opgeleverd, samen met een ruime, luxueuze VIP-lounge.

Overige evenementen

Naast theater, muziek, beurzen, congressen en topsport kunt u bij MartiniPlaza ook andere evenementen organiseren. Onze overige ervaring loopt uiteen van bedrijfspresentaties en tentamens tot opvangcentrum.

Bent u benieuwd wat wij voor uw evenement kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op. We voorzien u graag van advies.

Hieronder vindt u een greep uit de overige evenementen die bij MartiniPlaza georganiseerd worden:

 • Examens & tentamens
 • Bedrijfspresentaties
 • Verkoopshows
 • (Vlooien)markten
 • Centrum bij vaccinatieprogramma’s van de GGD
 • Opvangcentrum bij noodsituaties
 • Accommodatie voor vakbondacties
 • (Zenuw)centrum bij sportevenementen zoals de Special Olympics, Giro d’Italia, 4Mijl van Groningen, etc.

Wat u ook bedenkt, bij MartiniPlaza kan het!

Vraag hier een offerte op maat aan >>