Ilias, de Musical

09 juli
Ilias, de Musical

Stefan Rokebrand, Sara Afiba, Myrthe Huber, Bart Sietsema en anderen presenteren onder leiding van bedenker en auteur Jacob de Groot materiaal uit ILIAS, de Musical (werktitel). Een nieuwe musical in ontwikkeling bij de Theateralliantie. Wij maken als theater sinds het prille begin onderdeel uit van dit samenwerkingsverband van grote Nederlandse theaters, waardoor het mogelijk is om het publiek dit eerste materiaal uit de ontwikkelfase te kunnen presenteren.

Tickets en tijden

Datum
Aanvang
Prijs
di 09 jul.
20:00
€ 14,70

Inclusief (eventuele) toeslagen

‘Liefde vraagt niet om logica, liefde vraagt om een offer. Hetzelfde geldt voor oorlog.’ - Masoud Khalili, Afghaans revolutionair en dichter.

ILIAS, de musical wordt een hervertelling van de beroemde Trojaanse Oorlog. Vlammende taal en moderne beats brengen ons naar een oorlog die doet denken aan de Golfoorlogen in het Midden-Oosten. Het westen (de Grieken) bezet een gebied in het oosten (Troje), de oorlog zou drieduizend jaar geleden kunnen zijn, maar ook nu. Midden in de strijd speelt zich een dramatisch liefdesverhaal af, tussen twee mannen en één vrouw. ILIAS is een donderende musical in de maak, een spannend en opzwepend strijdlied over de offers die je brengt in oorlog, maar bovenal in de liefde.

Uniek aan ILIAS, de Musical (werktitel) is het ontwikkelingstraject. Het ontwikkelen van een nieuwe, originele musical is een langdurig en kostbaar proces. Waar dit veelal achter gesloten deuren plaatsvindt, openen wij deze en brengen het maakproces naar het publiek toe. Voordat de productie als avondvullend grootschalige voorstelling wordt gepresenteerd, krijgt het materiaal de kans om te worden getest. 

Ook interessant

Beurs

Autosalon van het Noorden

04 oktober - 06 oktober
Autosalon van het Noorden
Musical Theater

Sister Act

18 maart - 23 maart
Sister Act
Musical Theater

SIX - de internationale sensatie

30 oktober - 03 november
SIX - de internationale sensatie