Exposities

Alle exposities zijn gratis te bezoeken tijdens openingstijden
Exposities

Birds of Paradise

De expositie Birds of Paradise wil kunstenaars uit andere culturen bij elkaar brengen en laten zien hoe kunstenaars hun huidige ‘dubbele cultuur’ vormgeven in hun kunst. Sommigen voelen nog de noodzaak de vreselijke situaties in hun thuisland in kunst te verwerken, om zo die traumatische ervaringen een plaats te kunnen geven. Anderen proberen juist het verleden achter zich te laten en zich in hun kunst te richten op de toekomst in een nieuw land met een andere cultuur. 

Onder de vele ‘nieuwe Nederlanders’ die de afgelopen jaren naar Nederland zijn gekomen en hier een plek hebben gevonden, bevinden zich veel zeer getalenteerde kunstenaars. Zij zijn vaak kleurrijke vogels uit voor ons vreemde landen, die als echte vogels in vrijheid proberen te leven en daar te leven waar ze kunnen zijn wie of wat ze zijn. 

Deelnemende kunstenaars: Faik Al-Aboudi, Rabiea Alshikkador, Eyad Dawara, Oussama Diab, Masoud Gharibi, Akram Hamza, Ahmad Mallah, Julie Nakzi en Lubna Yaseen.

Te zien in de Theaterlounge

Birds of Paradise
Birds of Paradise

Annemarie de Groot

Annemarie de Groot woont en werkt al 35 jaar aan de Ossenmarkt in Groningen waar ze te midden van haar verzameling kunst, beelden, rariteiten, etnografica en antieke voorwerpen een uitgebreid schilder oeuvre heeft opgebouwd. De afgelopen jaren heeft ze een serie impressionistische interieurs met vrouwfiguren geschilderd in haar eigen huis en tuin. Die zijn ook te zien in de expositie. Verder is er een overzicht te zien van wat ze gemaakt heeft in de loop der jaren. Annemarie heeft zich laten inspireren door onderwerpen als theater, circus, opera, naakten, muziek , landschap. 

Te zien in de Zijfoyer

Annemarie de Groot
Annemarie de Groot