Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen verhuist naar Martiniplaza.  Van 22 december 2023 t/m 6  januari 2024 vindt het Concours Hippique voor de eerste keer plaats in de stad Groningen.

Internationaal twee sterren concours

Het IICH Groningen is een internationaal twee sterren concours. De eerste edities vonden plaats in de Sorghvliethal te Veendam. Uniek  aan dit paardensportevenement is dat naast internationale topsport de paardensport in de volle breedte aan bod komt. In Martiniplaza kan het publiek gaan genieten van dressuur en springen op nationaal en internationaal niveau en zullen ook de jeugdruiters aan de start komen.  Het concours is de “kraamkamer” voor de internationale paardensport. Ruiters, amazones en talentvolle jonge paarden maken op dit evenement kennis met een podium van internationaal allure. Ze doen belangrijke ervaring op en zetten de eerste stappen richting een internationale carrière.

Organisatie stichting Ruitersport Noord-Nederlnad

Stichting Ruitersport Noord-Nederland is met haar voorzitter Aaldert de Vrieze verantwoordelijk voor de organisatie. Drijvende kracht achter het concours zijn daarnaast meer dan 100 vrijwilligers die samen met het bestuur zorgen voor een organisatie van hoge kwaliteit in een gemoedelijke sfeer. Stichting Ruitersport Noord-Nederland hoopt met deze stap het evenement verder uit te kunnen bouwen maar vooral dit unieke paardensportevenement in Noord-Nederland voor de komende decennia rond de kerstdagen te kunnen blijven organiseren.

Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen naar Martiniplaza

Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen naar Martiniplaza
Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen naar Martiniplaza

Samenwerking met Martiniplaza

Aaldert de Vrieze: “Vanaf de eerste gesprekken hebben wij gemerkt zeer welkom te zijn bij Martiniplaza. Er is veel expertise en in het bijzonder veel interesse voor onze sport. Deze samenwerking moet leiden tot het verder uitbouwen van het evenement en het versterken van de positie binnen de hippische sport”. Directeur Willem de Kok van Martiniplaza: ”In de reeks topsportevents is het IICH Groningen erg belangrijk. Dit past goed bij de ambities van Martinplaza, zoals ontwikkelen en positionering als topsportlocatie, daarnaast is er een grote economische spin-off en niet in de laatste plaats omdat we hiermee een zeer grote groep paardenliefhebbers plezieren”.

Tickets

Ook interessant?

Musical Theater

Grease

19 april - 23 april
Grease
Muziek Theater

3JS - 15 jaar 3JS

08 april
3JS - 15 jaar 3JS
Beurs Evenement Beurs Beurs Beurs Beurs

Huisje Boompje Baby

14 april - 16 april
Huisje Boompje Baby