Onze Jordaan

28 november
Onze Jordaan

Onze Jordaan is een nieuwe Nederlandse musical over de naoorlogse geschiedenis van de Amsterdamse wijk de Jordaan. Greet, woonachtig in een Amsterdams bejaardentehuis, staat op het punt haar 80e verjaardag te vieren. Ze vertelt uitgebreid over haar leven in de Jordaan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Tickets en tijden

Datum
Aanvang
Prijs
do 28 nov.
20:00
€ 32,20

Inclusief (eventuele) toeslagen

Het verhaal

Wanneer haar man Jopie overlijdt, blijft ze achter als alleenstaande moeder van twee kinderen. Ze vertelt over de onderlinge saamhorigheid tussen de buurtbewoners, die versterkt wordt door het samenkomen met het koor de Belcanto’s, opgericht door haar Jopie. Dit alles tegen de achtergrond van de Jordaan, de armoede en het verval van de wijk. Van de plannen van de gemeente in de jaren ‘80 en ‘90 om de oorspronkelijke bouw te vervangen door nieuwbouw,  de uittocht van de echte Jordanezen en van de komst van Yuppen en studenten, die de wijk weliswaar hebben gered van nieuwbouw en verval, maar daarmee ook het karakter van de wijk hebben veranderd. Een verhaal vol van humor, emotie, melancholie, teleurstelling en verbittering, maar vooral ook hoop en verzoening! 

Typisch Jordaanse muziek

Het stuk wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. Geniet van o.a. “De Parelvissers”, “Bij Ons In De Jordaan”, “Funiculi, Funicola”, “Pikketanusie”, “Het Slavenkoor”, “Glimlach van een Kind”, “La Donna è Mobile” en “Amsterdams Parfum”.

Geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge met in de hoofdrollen Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Desi van Doeveren, Peter Gijsbertsen, Annick Boer, Stefan de Kogel, Walter de Kok, Marieke Goemans, Julia Berendse, Mark Roy Luykx, Mitch Blaauw, Melinda de Vries en Willianne Liemborg.

Een complete avond uit

Een avond Martiniplaza is meer dan het bezoeken van een voorstelling. Bestel hieronder tegelijk met je tickets een arrangement (ontvangst/pauze/nagenieten) en/of een diner.
Heb je al tickets voor de voorstelling, maar nog niet geboekt voor ons restaurant? Reserveer dan je  tafel via deze link.

arrangementen 1
arrangementen 1
arrangementen 2
arrangementen 2
arrangementen 3
arrangementen 3
arrangenmten 4
arrangenmten 4
Datum
Aanvang
Prijs
do 28 nov.
20:00
€ 32,20

Inclusief (eventuele) toeslagen

Ook interessant

Muziek Theater

3JS en Red Limo Quartet

22 mei
3JS en Red Limo Quartet
Musical Theater

De Man van La Mancha

28 februari - 03 maart
De Man van La Mancha
Musical Theater

Je, Anne - gebaseerd op het dagboek van Anne Frank

11 mei
Je, Anne - gebaseerd op het dagboek van Anne Frank