Robin Hood

Robin Hood

Van de makers van Alice in Wonderland en Kruistocht in Spijkerbroek. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver van Nederlands musicaltalent. 

Tickets en tijden

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden.

Het verhaal

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond.

In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. 

De komst van Robin Hood

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die 
op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. 

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Robin Hood de musical steelt je hart.

Een complete middag uit

Een middag Martiniplaza is meer dan het bezoeken van een voorstelling. Bestel hieronder tegelijk met je tickets een arrangement (ontvangst/pauze/nagenieten). 

arrangementen 1
arrangementen 1
arrangementen 2
arrangementen 2
arrangementen 3
arrangementen 3
arrangenmten 4
arrangenmten 4

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden.

Om alvast in de stemming te komen!