11896

Toptennis in Martiniplaza

5 februari 2024 - In een kolkend Martiniplaza heeft het TeamNL Davis Cupteam zich weten te plaatsen voor de Davis Cup Finals.

De Davis Cup Finals op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari in Martiniplaza zitten erop. In een uitverkochte zaal zag het publiek dat de Nederlandse tennissers Zwitserland versloegen, waardoor een plekje in de volgende ronde is veiliggesteld. Met een capaciteit van 3500 zitplaatsen was Martiniplaza tot de nok toe gevuld met enthousiaste fans die klaarstonden om hun favoriete spelers aan te moedigen. TeamNL heeft de groepsfase van Davis Cup Finals bereikt na een spannende ontknoping.
 

Griekspoor dankt Groningse studenten

Griekspoor zocht in de slotfase van de wedstrijd veelvuldig contact met de fans. Ieder punt van de Nederlander werd luid onthaald, terwijl de fans hem aanmoedigden na een gemiste bal. ‘’Ik geniet hier heel heel erg van. Ik moet af en toe zelfs mijn lach inhouden omdat ik het zo mooi vind'', aldus Griekspoor, die werd gesteunde door de 3500 fans, waarvan een groot deel studenten. ‘’Ik zei tijdens de wedstrijd tegen die studenten: ik heb jullie gewoon elk punt nodig. Waarschijnlijk was deze wedstrijd de andere kant opgevallen als we uit hadden gespeeld. Dit was misschien wel de mooiste sfeer waarin ik ooit heb gespeeld. Dan kan je op een center court van een grand slam staan, maar dit is voor mij veel mooier. Ze staan elk punt voor je en ik ervaar het niet als extra druk.''
 

“Dit was écht de allermooiste sfeer waar ik ooit in gespeeld heb!” - Tallon Griekspoor
 

Feest 

Het succes van het evenement werd niet alleen bepaald door de prestaties op de baan, maar ook door de onvergetelijke ervaring die het duizenden aanwezige fans bood. Na de laatste wedstrijd was het tijd voor ontlading en feest bij TeamNL. Zij werden door de fans als koningen ontvangen en konden hun geluk niet op. Met een gezellige en feestelijke afterparty sloten zij dit intensieve weekend in Groningen af. 
 

‘’Dit zijn de wedstrijden waarvoor je speelt. De sfeer was heel vet ‘’ - Tim van Rijthoven 
 

Davis Cup Qualifiers Martiniplaza in de pers 

Meer weten over Martiniplaza?

Wij helpen graag! Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak en ervaar zelf de vele mogelijkheden van onze evenementenlocatie Martiniplaza Groningen. 

Meer weten over Martiniplaza?
Meer weten over Martiniplaza?

Contactformulier