De Noordelijke Banenbeurs

De Noordelijke Banenbeurs

Een recordaantal bezoekers

Groningen, 12 maart 2024 - De achtste editie van de Noordelijke Banenbeurs in Martiniplaza heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Op de beurs presenteerden zo’n honderd bedrijven uit de noordelijke provincies zich.

De gezellige drukte bood bezoekers de mogelijkheid om te netwerken, en hierdoor werden voor zowel de werkgevers als de werknemers nieuwe kansen gecreëerd. De beurs vond vrijdag 8 en zaterdag 9 maart plaats. “Het verplaatsen van dit evenement van juni naar maart is een hele slimme zet geweest”, vertelt Dirk Drent van de organisatie. “Het aantal bezoekers is in vergelijking met de vorige editie met zo’n zeventig procent gestegen. We hebben ongeveer 7.000 bezoekers mogen ontvangen.” 

Beursprogramma

Op de beurs waren meer dan 100 werkgevers uit verschillende branches aanwezig. Er was bijvoorbeeld een ICT-plein, zorgplein, techniekplein en een Rijksoverheidplein waar informerende demonstraties werden gegeven en ook bij de overige branches was er genoeg te doen. Zo kon je een legervoertuig van het Ministerie van Defensie bekijken, was er een race-simulator van de RDW en werd een brandweerwagen van binnen en buiten getoont. De bezoekers kregen de kans om kennis te maken met potentiële werkgevers en de vele carrièremogelijkheden in de regio te ontdekken. Daarnaast bood De Noordelijke Banenbeurs ook de mogelijkheid om cv's te laten checken, een social media scan aan te vragen en deel te nemen aan boeiende lezingen en workshops.

Verbindende factor 

Het succes van Dé Noordelijke Banenbeurs benadrukt het belang van dergelijke evenement in het verbinden van werkzoekenden, bezoekers die een nieuwe opleiding willen volgen en carrière switchers. “Dat er zoveel mensen en zoveel bedrijven op de beurs af zijn gekomen is het bewijs dat een dergelijk evenement van belang is. Opnieuw is bewezen dat de Noordelijke Banenbeurs een dynamisch platform is waar werkgevers en talent samenkomen, en waar nieuwe kansen worden gecreëerd.” - Dirk Drent. 

Verslaggever Jaron Bergsma maakte een reportage over het onderwerp: 

Een beurs organiseren in Martiniplaza Groningen?

Wij helpen je graag. Ontdek de mogelijkheden voor een topsportwedstrijd in Martiniplaza Groningen via onderstaande button. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak en ervaar zelf de vele mogelijkheden van onze topsportlocatie Martiniplaza Groningen. 

Ontdek de mogelijkheden
Een beurs organiseren in Martiniplaza Groningen?
Een beurs organiseren in Martiniplaza Groningen?

Contactformulier