Groot succes

Groot succes

Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen

8 januari 2024 - Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen, dat plaatsvond van 23 december tot en met 6 januari in Martiniplaza, was een groot succes. Voor het eerst vond dit prestigieuze evenement plaats in Martiniplaza. 

Diverse competities en hoogtepunten

Het concours bood een uitgebreid programma, variërend van spannende springwedstrijden voor zowel paarden als pony's tot indrukwekkende dressuurcompetities. Het programma was doordrenkt met uitdagende klassieke parcoursen, progressieve rondes en opwindende twee fasen-wedstrijden.

Veel bezoekers 

De gevarieerde en uitdagende competitieformats, gecombineerd met de aanwezigheid van internationale topruiters, trokken een breed publiek aan. Het evenement bood niet alleen een platform voor sportieve prestaties, maar ook voor gezelligheid en entertainment, met diverse shows en speciale rubrieken voor de jongere ruiters inclusief een strodorp waar bezoekers konden genieten van de unieke ambiance en horecavoorzieningen.

Hoogtepunten van het programma

Op zaterdag 23 december was de finale avondshow van de 1.10 meter-wedstrijden. Op 24 december werden jonge talenten gevierd in diverse springconcoursen voor pony's van verschillende hoogtes. 

Op woensdag 27 december werden de finales van de Dressuur Derby gehouden, met indrukwekkende optredens in verschillende klassen. De avond werd afgesloten met betoverende Kür op muziek presentaties. Op donderdag 28 december stond de Dressuurstal Larmoyeur-prijs op het programma, met indrukwekkende Kür op muziek-uitvoeringen in ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour dressuurcategorieën. 

Vrijdag 29 en zaterdag 30 december waren gewijd aan een uitdagend springconcours, met diverse stijlen en hoogtes voor paarden en ruiters. Zondag 31 december was de finale van het Open Groninger Kampioenschap Mini-marathon, inclusief unieke tandem- en meerdere pony-evenementen.

De KWPN Hengstencompetitie op dinsdag 2 januari markeerde een spectaculaire start van het nieuwe jaar, waar toptalenten in dressuur en springsport schitterden in diverse klassen. Op 3 januari was er een showavond met paardenshows, Friese tuigpaarden en een optreden van Marco Schuitmaker.

Het hoogtepunt van het concours was ongetwijfeld de internationale competitie op donderdag 4 januari en vrijdag 5 januari, met topruiters in zowel het CSI2* als het CSI1*, resulterend in adembenemende momenten. Op zaterdag 6 januari werd het concours spectaculair afgesloten met de Grote Rabobank Prijs (1.45 meter), waar Marriët Smit-Hoekstra met haar paard Duco Z de 60e Grote Prijs van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen won.

Onvergetelijke ervaring 

De combinatie van topsport en een aangename sfeer maakte het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen tot een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de paardensport een warm hart toedraagt.

Meer weten over de mogelijkheden in Martiniplaza?

Wij helpen graag! Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier en ervaar zelf de veelzijdigheid van onze evenementenlocatie. 

Meer weten over de mogelijkheden in Martiniplaza?
Meer weten over de mogelijkheden in Martiniplaza?

Contactformulier