Topsportlocatie Noord-Nederland

Martiniplaza: de ideale topsportlocatie voor sportevenementen

‘Events organiseren is topsport’, zeggen onze medewerkers wel eens tegen elkaar. Ook wij proberen dagelijks de lat nog hoger te leggen en hechten veel waarde aan de kracht van het team. Topsport organiseren is mede daardoor iets dat ons na aan het hart ligt. Graag vertellen wij je meer over Martiniplaza als topsportlocatie in Groningen. 

Martiniplaza als topsportlocatie

Martiniplaza, gelegen in het hart van Groningen, is een veelzijdige evenementenlocatie die bekend staat om zijn uitstekende faciliteiten en unieke sfeer. Hoewel Martiniplaza al jaren een populaire bestemming is voor diverse evenementen, heeft het ook veel te bieden op het gebied van topsport. De topsporthal van Martiniplaza is met 4.500 gestoffeerde zitplaatsen geschikt voor alle indoor topsportevenementen. Voor basketbal, voetbal, volleybal, handbal, tennis, kickboksen, darten, judo, turnen, zaalvoetbal en meer. En: we zijn al jaren de trotse thuisbasis van basketbalploeg Donar.

 

Martiniplaza als topsportlocatie
Martiniplaza als topsportlocatie

De voordelen van Martiniplaza als topsportlocatie

  • Plug & play; alle faciliteiten zijn aanwezig 
  • Ervaring met WK, EK's, kleine en grote (sport)clubs
  • Voorzien van sfeervolle publieke ruimtes 
  • Mogelijkheid tot een apart business gedeelte 
  • Persruimte voor 144 personen 
  • Diverse ruimtes voor organisatie 
  • Parkeren voor de deur 
De voordelen van Martiniplaza als topsportlocatie
De voordelen van Martiniplaza als topsportlocatie

Een state-of-the-art sportinfrastructuur

Martiniplaza beschikt over een indrukwekkende sportinfrastructuur die voldoet aan de hoogste normen. Het multifunctionele sportcomplex biedt een ruime sporthal met moderne vloeren, tribunes en faciliteiten zoals kleedkamers en sportmedische voorzieningen. De flexibiliteit van de ruimte maakt het mogelijk om verschillende sporten te beoefenen, zoals basketbal, volleybal, handbal en zaalvoetbal. Dit aspect maakt Martiniplaza een aantrekkelijke keuze voor organisatoren van diverse topsportevenementen.

Een state-of-the-art sportinfrastructuur
Een state-of-the-art sportinfrastructuur

Capaciteit en toeschouwerservaring

Met een capaciteit van 5.000 zitplaatsen biedt Martiniplaza ruimte aan een groot aantal toeschouwers, wat essentieel is voor het creëren van een opwindende topsportervaring. De tribunes zijn ontworpen met het oog op comfort en optimale zichtlijnen, zodat het publiek elk spannend moment van de wedstrijd kan meemaken. De levendige en energieke sfeer in de arena draagt bij aan de totale beleving, waardoor sportfans keer op keer naar Martiniplaza terugkeren.

Capaciteit en toeschouwerservaring
Capaciteit en toeschouwerservaring

Locatie en bereikbaarheid

Martiniplaza geniet van een strategische locatie in Groningen, een stad die bekend staat om zijn enthousiasme voor sport. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt voldoende parkeergelegenheid voor zowel bezoekers als deelnemers aan sportevenementen. Daarnaast bevinden zich in de nabije omgeving diverse hotels, restaurants en andere voorzieningen, waardoor het voor sporters en toeschouwers een aantrekkelijke bestemming is.

Locatie en bereikbaarheid
Locatie en bereikbaarheid

Samenwerking met sportorganisaties

Martiniplaza heeft een betrouwbare reputatie opgebouwd door nauw samen te werken met gerenommeerde sportorganisaties op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Door regelmatig grote sportevenementen te organiseren, zoals kampioenschappen, toernooien en demonstratiewedstrijden, heeft Martiniplaza bewezen een betrouwbare partner te zijn voor sportfederaties en organisatoren. Deze samenwerkingen versterken de positie van Martiniplaza als topsportlocatie en zorgen voor een grotere exposure.

Samenwerking met sportorganisaties
Samenwerking met sportorganisaties

Over Martiniplaza

Martiniplaza in Groningen is de grootste evenementenlocatie van Noord-Nederland voor beurzen, congressen (nationaal en internationaal), entertainment (musical, muziek & dance), topsport en vergaderingen. Door de gunstige ligging, direct aan de A7 en de A28, is de bereikbaarheid optimaal. Martiniplaza heeft voldoende parkeerplaatsen in directe omgeving, het centraal station is op 10 minuten loopafstand, het stadspark om de hoek en overnachtingmogelijkheden in de directe omgeving. Dit en de combinatie van gastvrijheid, een eigen catering service, multifunctionaliteit, audiovisuele faciliteiten en 50 jaar organisatorische ervaring maken Martiniplaza dé evenementlocatie van Noord-Nederland.

Over Martiniplaza
Over Martiniplaza

Eerdere sportwedstrijden in Martiniplaza

Davis Cup

Na bijna 10 jaar was de Davis Cup terug in Groningen! Gesteund door een oranje-legioen (bijna 4.000 fans) versloeg TeamNL Slowakije met 4-0. In deze spannende strijd is het TeamNL gelukt om zich te plaatsen voor de groepsfase. Deze groepsfase van de Davis Cup Finals wordt van 12 t/m 17 september 2023 gespeeld.

Meer over Davis Cup
UEFA Futsal

Wat was het een prachtig sportavontuur, UEFA Futsal EURO 2022. Het grootste EK zaalvoetbal ooit in Nederland. Van 19 januari t/m 6 februari 2022 vond dit sportspektakel plaats in Groningen (Martiniplaza) en Amsterdam (Ziggo Dome). Met 16 deelnemende landen en 12 wedstrijden in Martiniplaza. 

Meer over UEFA
Donar

Donar is een Nederlandse professionele basketbalclub uit Groningen. De club komt uit in de Dutch Basketball League. Wedstrijden van de club worden gespeeld in de topsporthal van Martiniplaza, dat plaats biedt aan 4.350 toeschouwers en daarmee de grootste basketbalhal van Nederland is

Jouw topsportevenement in Martiniplaza?

Wil je meer weten over het organiseren van een topsportevenement in Martiniplaza? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in Martiniplaza? Hartstikke leuk! We denken graag met je mee. 

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier. 

Jouw topsportevenement in Martiniplaza?
Jouw topsportevenement in Martiniplaza?

Contactformulier