112 Groningen Dag

112 Groningen Dag

Van brandweer tot reddingsbrigade

3 juni 2024 - De vierde editie van de 112 Groningen Dag die zaterdag 1 juni werd gehouden is succesvol verlopen. 

De 112 Groningen Dag werd zaterdagochtend officieel geopend door burgemeester Koen Schuiling. Tot in de late middag konden bezoekers een kijkje nemen achter de schermen bij de hulpdiensten. Zo waren er stands waar organisaties informatie gaven, konden voertuigen en uitrustingen bekeken worden en waren er demonstraties te zien. In totaal presenteerden 58 verschillende organisaties zich, waaronder de brandweer en de Reddingsbrigade. Daarnaast waren ook organisaties zoals de Dienst Justitiële Inrichtingen, Rijkswaterstaat en SAR Nederland aanwezig. 

8.000 bezoekers
De 112 dag heeft in totaal 8.000 bezoekers getrokken. De bezoekersaantallen zijn vergelijkbaar met die van de editie in 2022. "We zijn zeer tevreden en kijken met veel plezier terug op een geslaagde dag," aldus Martin Nuver en Robert van der Veen van de organisatie. Een nieuw aspect van deze editie was de mogelijkheid om kaarten online in de voorverkoop te bestellen. 

Toekomst 112 Groningen Dag
De eerste editie van de 112 Groningen Dag vond plaats in 2016, ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan van de nieuwswebsite. Daarna volgden edities in 2018 en 2022. Mogelijk komt er in 2026 een vijfde editie: "Het smaakt naar meer. We willen over 1,5 jaar bekijken of een nieuwe editie over twee jaar haalbaar is. Wat we gezien hebben is dat zowel deelnemers als publiek erg enthousiast zijn. Daarmee zijn er voldoende ingrediënten om na te denken over een vervolg."

Meer weten over Martiniplaza?

We helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier en ervaar zelf de veelzijdigheid van onze evenementenlocatie. 

Meer weten over Martiniplaza?
Meer weten over Martiniplaza?