Groningen presenteert zich vol trots tijdens VNG Jaarcongres

15 juni 2023 

Het VNG Jaarcongres in Gemeente Groningen vond 13 en 14 juni 2023 plaats. Prachtig weer, unieke locaties en verdiepende kennissessies zorgden voor een geslaagd VNG Jaarcongres. 

Twee dagen lang maakten ruim 3.000 gemeentebestuurders kennis met de provincie Groningen tijdens het VNG-congres, waar de gemeente Groningen dit jaar gastgemeente van was. Woensdag werd het afgesloten met het ‘slotakkoord’: De algemene ledenvergadering. 

Plenaire presentaties in Martiniplaza

De start van het congres was dinsdag in Martiniplaza. De congresgangers werden ontvangen met koffie en thee op de beursvloer. Aansluitend vond het plenaire programma plaats met onder andere een toespraak van burgemeester Koen Schuiling (VVD), voorzitter VNG Jan van Zanen en een bijdrage van stadsdichter Myron Hamming. 

Na een smakelijke lunch in Martiniplaza ging het middagprogramma van start. Tijdens dit programma konden de deelnemers kiezen uit ruim 50 activiteiten die laten zien wat Groningen zoal te bieden heeft. Het ging om onder andere workshops, wandelingen en kennissessies rondom thema’s als onderwerpen als energie, gezond ouder worden, landbouw en klimaatverandering. De dag werd afgesloten met een feest in Forum Groningen. 

Beurs in Martiniplaza

Woensdag was de tweede en laatste congresdag met onder andere een beurs in Martiniplaza, met zo’n 150 informatiestands. Na een uitgebreide lunch op de beursvloer werd het programma om 14.00 uur afgesloten. 

Impuls regionale economie

Al met al is het congres een impuls voor de regionale economie. Het is een unieke kans geweest om Groningen op de kaart te zetten bij een grote doelgroep in één keer. Ruim 3.000 congresbezoekers hebben kennisgemaakt met al het moois dat de regio Groningen te bieden heeft. 

Impuls regionale economie
Impuls regionale economie

Benieuwd naar Martiniplaza?

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier. 

Benieuwd naar Martiniplaza?
Benieuwd naar Martiniplaza?

Contactformulier