Je, Anne - gebaseerd op het dagboek van Anne Frank

Je, Anne - gebaseerd op het dagboek van Anne Frank

‘Je, Anne’ vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis in deze twee jaren. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. 

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden.

Tijdloos verhaal

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in de theaters en wel in een bijzondere versie. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien. 

Centraal staat het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’.

Waarheidsgetrouw 

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke.

Duur voorstelling 
20.00 – 22.05 uur
Geen pauze

Inleiding & Tentoonstelling

Ontdek het verhaal van Anne Frank in een unieke theatervoorstelling. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt één van de acteurs of de producent een inleiding waarin je nog meer te weten komt over o.a. het leven van Anne Frank vóór de onderduikperiode, de totstandkoming van de voorstelling en wat er na de onderduikperiode is gebeurd. De inleiding wordt vergezeld door een kleine tentoonstelling in de theaterfoyer welke je op eigen gelegenheid kunt bezoeken.  

De inleiding start om 19.00 uur. 

Inleiding & Tentoonstelling
Inleiding & Tentoonstelling

Complete avond uit | mei

Een avond Martiniplaza is meer dan het bezoeken van een voorstelling. Bestel hieronder tegelijk met je tickets een arrangement (ontvangst/pauze/nagenieten) en/of een diner. Bekijk hier de menukaart.

Onze huidige dagspecial is: 

  • Aspergesoep 
  • Asperges met ham/zalm of vega met Hollandaise saus en aardappeltjes
  • Vanille ijs met aardbeien, chocolade en slagroom 

Heb je al tickets voor de voorstelling, maar nog niet geboekt voor onze brasserie? Reserveer dan je tafel via deze link.

BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-1107
BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-1107
BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-0937
BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-0937
BrasserieLoeks-LobkeValeFotografie-1618
BrasserieLoeks-LobkeValeFotografie-1618
Horeca foodfotografie (29)
Horeca foodfotografie (29)

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden.

Je, Anne in de pers

"De jonge Rocha is de gedroomde Anne die prachtig alle kanten van de bekende hoofdpersoon laat zien. "

Trouw ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

"De cast is erin geslaagd het verhaal van Anne op integere wijze met veel respect te vertellen. "

Musicalsites ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

"Je, Anne’ blijft dicht bij de geest van het dagboek waarbij de Holocaust voortdurend boven het speelvlak hangt, maar het draait vooral om de gekooide levenslust van Anne Frank."

Parool

Ook interessant

Musical Theater

Jesus Christ Superstar

29 mei - 02 juni
Jesus Christ Superstar